2024. március 28., csütörtök

Kódolt versekkel ünnepeltek

Az óbecsei Közgazdasági-kereskedelmi Iskola is csatlakozott a Digitális témahét rendezvényhez

Kódolt verseket felolvasva flash mobot tartottak az óbecsei Közgazdasági-kereskedelmi Iskola diákjai – ők így ünnepelték meg a költészet napját. Az esemény különlegessége az volt, hogy a verseket QR-kód formájában kapták meg a diákok, és telefonról olvasták fel őket.

A rendezvényt a Digitális témahét keretében szervezte meg Nagy Cigura Mónika magyartanár és Galgó Ferenci Andrea szaktanár.

Az iskolánk az idén csatlakozott először a Digitális témahét rendezvényéhez, amire a Magyar Nemzeti Tanács hívta fel a figyelmünket. A digitális témahét fő célja a digitális pedagógiai módszerek népszerűsítése és elterjesztése – ezzel a programmal a digitális kompetenciákat igyekszünk fejleszteni, de ez nem csak az informatikára vonatkozik: a diákjaink például digitális módszerek alkalmazásával nyerhetnek betekintést a kortárs magyar költészetbe is – mondta el Galgó Ferenci Andrea.

A Digitális témahét programot a magyarországi Digitális Pedagógiai Módszertani Központ a 2015/2016-os tanévben hirdette meg első alkalommal. Az idén 1035 iskola csatlakozott a rendezvényhez.