2024. április 20., szombat

Együtt éheznek majd Vulinnal

„Ez a látszatbalos, a legmódosabb kapitalista a szocialisták között, durván visszaél a helyzettel, és bálványimádásában a jó ízlés alsó határánál is lejjebb megy. Abszurd színháza a Monty Python-i humort is túlszárnyalja. Olyan ez, mintha a nürnbergi per idején a náci tábornokok éhségsztrájkba kezdtek volna a koncentrációs táborok létezése miatt” – állapítja meg Aleksandar Vulinról a Szerbiai Katonai Szakszervezet annak kapcsán, hogy a Novosti értesülése szerint a szerbiai védelmi miniszter, a Szocialisták Mozgalmának elnöke eldöntötte: képviselőtársainak egy csoportjával együtt éhségsztrájkot kezd a köztársasági parlament épületében, így tiltakozik „az ellen az erőszak ellen, melyet Boško Obradović (a Dveri vezetője), Dragan Đilas (a Szövetség Szerbiáért egyik vezetője) és Vuk Jeremić (a Néppárt elnöke) gyakorol”.

A szakszervezet közölte: „csatlakozik ahhoz az éhségsztrájkhoz, melyet – sajtóhírek szerint – Aleksandar Vulin védelmi miniszter, a Szocialisták Mozgalmának elnöke kezd”. Már átadták a kérelmet Maja Gojković házelnöknek, engedélyezze, hogy Novica Antić szakszervezeti elnök az igazgatóbizottság tagjaival együtt bemenjen a parlamentbe és a miniszterrel együtt éhezzen.

„Ha erre nem kapunk engedélyt, az igazgatóbizottság tagjai sátrat vernek a nemzet képviselőháza előtt, hogy megfelelő módon válaszoljanak Vulin teátrális cselekedetére” – közölte a szindikátus, hozzátéve, hogy egyetlen politikai pártot vagy vezetőt sem támogatnak, döntésüket kizárólag „az emberi jogoknak, az Alkotmánynak, az ENSZ Alapokmányának és a szakszervezeti jogoknak a megsértése, a költségvetés kifosztása és a Vulin miniszter által az elmúlt három évben gyakorolt tortúra” motiválta.