2024. március 28., csütörtök
Mától 18-áig NOMUS

Liszt-opera szerbiai bemutatója

Ma, 20 órakor a Szerb Nemzeti Színház Jovan Đorđević Színpadán a Szerb Nemzeti Színház Operatársulata nyitja meg a NOMUS-t, az újvidéki zenei napokat. A nemzetközi fesztivál közönsége Liszt Ferenc zongoravirtuóz, komponista Sardanapalo c. opera szerbiai premierjét élvezheti a színház Operazenekara és Női Kara előadásában, Gianluca Marcianò, a Szerb Nemzeti Színház vezető karmestere vezényletével. Ragyogó örményországi, mexikói és németországi operaművészek fognak énekelni.

Mától 18-áig minden este Újvidék Zenekedvelő Ifjúsága szervezésében a fesztivál közönsége a hazai művészeken kívül magyarországi, lengyelországi, izraeli, nagy-britanniai, németországi, ausztriai, ausztráliai, olaszországi, egyesült államokbeli, litvániai, észtországi, lettországi, olaszországi és oroszországi énekesek, zenészek, együttesek, (szimfonikus) zenekarok világszínvonalú fellépésére számíthat.

A NOMUS megnyitó koncertjére a Szerb Nemzeti Színház pénztárán vásárolhatjuk meg a belépőjegyet. 20%-os kedvezményben az egyetemisták, diákok és az Újvidék Zenekedvelő Ifjúság tagjai részesülnek a leckekönyv, bizonyítvány és a zenekedvelő ifjúság tagsági könyvecskéjének felmutatásával. A NOMUS többi hangversenyére jegyet foglalni/vásárolni az Újvidék Zenekedvelő Ifjúsága (telefon: 021/452-344) irodájában (Templomudvar 2.) lehet munkanapokon 8-tól 14 óráig, valamint online a www.muzickaomladina.org honlapon.A programról bővebben a http://www.muzickaomladina.org/nomus/ linken tájékozódhatnak az érdeklődők.