2024. április 25., csütörtök

Isten szeretetének beteljesedése

Nagyböjti zenés-irodalmi áhítat a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben

A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben Egész a Golgotáig... címmel tartottak vasárnap nagyböjti zenés-irodalmi áhítatot. A közönséget Miklenovics Aranka, az est műsorvezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy a zenés-irodalmi összeállítás célja, hogy a nagyböjti időszakban a megváltásra emlékeztessenek.

A Veronika népdalkör fellépése (Fotó: Patyi Szilárd)

A Veronika népdalkör fellépése (Fotó: Patyi Szilárd)

Harangozó László református lelkész ünnepi köszöntőjében a szeretet fontosságát hangsúlyozta. János evangéliumából idézett igeverssel mutatott rá, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy odaadta érte az egyszülött fiát.

– A kulcsszó ebben az igeversben a szeretet. Az a szó, ami talán a leginkább elhasznált, agyontaposott, elkoptatott, megrugdosott szó: a szeretet. A karácsonyt szokták a szeretet ünnepének nevezni. Ha a karácsony Isten szeretetének a kiteljesedése, akkor a húsvét Isten szeretetének a beteljesedése, mert Isten ekkor teljesítette be az ő szeretetét. Úgy szerette ezt a világot, hogy odaadta érte az ő egyszülött fiát – mondta Harangozó László.

Az est folyamán fellépett a Veronika népdalkör, amely Szöllősy Vágó Veronika, a népdalkör néhai vezetőjének siratóénekét adta elő. A református egyházközösség kórusa Tamás Sándor vezetésével egyházi énekeke