2024. március 28., csütörtök

Csendes sztrájk a mentőszolgálatnál(?)

Egészségház: a 33 sofőr közül 15-en betegszabadságon vannak

Az elmúlt hét végén jelent meg a subotica.com internetes hírportálon a hír, miszerint a szabadkai sürgősségi szolgálat több sofőrje betegszabadságon van, és emiatt veszélybe került a szolgálat rendes működése. Az üggyel kapcsolatban általánosnak tekinthető az a vélekedés, hogy csakúgy mint korábban a Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat esetében, itt is csendes sztrájkról van szó, és a mentősök az alacsony fizetésekre igyekeznek felhívni a figyelmet.

(Fotó: Gergely Árpád archív)

(Fotó: Gergely Árpád archív)

Az Egészségházból kapott információink szerint 33 sofőrt foglalkoztatnak teljes munkaidőben, ami megfelel a legutóbbi szisztematizáció alkalmával meghatározott számnak, és ebből jelenleg 15-en betegszabadságon vannak. Lapunk érdeklődésére az intézmény illetékesei elmondták, hogy a munka így nehezebben folyik, viszont a páciensek megkapják a kellő gondoskodást, amihez az is hozzátartozik, hogy azok, akik jelenleg is dolgoznak, több túlórát vállalnak.

Sajtóhírek szerint a sofőrök alapfizetése a 28 000 dinárt sem éri el, és csak éjszakai ügyeletekkel, valamint hétvégéken és állami ünnepeken végzett munkával haladja meg a 30 000 dinárt.