2024. március 28., csütörtök

A Zvezda az első döntős

A trófeára legesélyesebbnek tartott, alapszakaszgyőztes Crvena zvezda jutott be elsőként a regionális ABA-liga döntőjébe, miután a piros-fehérek a szerb elődöntő harmadik mérkőzésén fölényesen, 84:63-ra verték a Partizant. Milan Tomić csapata az első perctől magához vette az irányítást, egynegyednyi játék után tíz, a nagyszünetre húsz pont körüli előnyt épített ki. Az utolsó negyedben néhány percig úgy tűnt, hogy a Partizan megalázó vereséget szenved, amikor vastagon 30 pont fölött volt a különbség (78:43), ám a hajrában – amikor a Zvezda alapemberei már pihentek – a fekete-fehérek kicsit kozmetikáztak az eredményen. A Tomić-gárdának így sikerült visszavágnia, miután a februári Korać-kupa döntőjében meglepetésre vereséget szenvedett a másik nagy fővárosi klubtól.

A győztes csapatban a görög Perperoglou volt a legeredményesebb (18 pont), a Partizan soraiból hárman érték el a tízpontos határt.

A másik ágon is a harmadik összecsapáson dőlt el a finalista sorsa, a Cedevita Zágrábban fogadta a podgoricai Budućnostot, és a vendégek nyertek 78:73-ra.

NBA

Lendület a playoffra?

Az NBA alapszakaszának hajrájára fordulva úgy tűnhetett, hogy a Nikola Jokić-féle Denverből kifogyott a szufla, és épp a legfontosabb időszakban fog hanyatlani a csapat formája. Erre a Nuggets újabb nagy győzelemmel cáfolt rá, amikor legutóbb a lehetséges rájátszásellenfél Portlandet verte (119:110). A zombori center újra főszerepet játszott, és sorrendben második mérkőzésén járt csupán egyetlen gólpasszra a tripla duplától (22-13-9).

Ma hajnalban Portlandban játszották a meccs "visszavágóját", ezt már a TrailBlazers nyerte 115:108-ra, Nikola pihenőt kapott a találkozóra.

Boban Marjanović a Philadelphia chicagói győzelmén (116:96) ismét elérte a 10 pontot, ami mellé 7 lepattanót is összeszedett. A 76ers keleten a harmadik helyről várhatja a rájátszást.