2024. március 28., csütörtök

Tizenegy év után újra a Szeged

A Szeged férfikézilabda-csapata 2008, azaz tizenegy év után nyert ismét magyar kupát, Juan Carlos Pastor együttese a vasárnapi döntőben 28:27-re legyőzte a címvédő Veszprémet.

Fotónkon úgy tűnik, a veszprémi védelem jól zár, a valóságban azonban egész más volt a helyzet (Fotó: MTI)

Fotónkon úgy tűnik, a veszprémi védelem jól zár, a valóságban azonban egész más volt a helyzet (Fotó: MTI)

A Tisza-parti gárda nagyon jól játszott az első félidőben, hétgólos vezetést szerzett, a hajrára ugyan elfogyott az előnyük, a bakonyiak közel kerültek az egyenlítéshez, ám nem tudtak élni a lehetőséggel.

„Megérdemelten nyertünk. Nagyon sok munkánk volt ebben, büszke vagyok a csapatra. Nehéz akkor játszani, ha ennyivel vezetünk, de ezt is megoldottuk, a második félidőben kibírtuk a veszprémi nyomást” – nyilatkozta a mérkőzést követően a Szeged vezetőedzője.

A Szeged 22. alkalommal játszott döntőt a magyar kupában, és ez a hetedik győzelme.

A bronzmérkőzésén a Balatonfüred 21:20-ra legyőzte a Dabast.

Hátrányban a Fradi

A Ferencváros Érden 29:26-ra kikapott a Rosztov-Don együttesétől a női BL negyeddöntőjének első mérkőzésén, így rendkívül nehéz helyzetbe sodorta magát a hétvégén esedékes visszavágó előtt.

Az oroszok remek védekezésüknek köszönhetően jól kezdtek, és már az első félidő közepén három góllal vezettek. A hazaiaknál hiányoztak a kiemelkedő egyéni teljesítmények, a szélsők sem tudtak érvényesülni. Elek Gábor időkérése némileg rendet tett a fejekben, és a szünetre sikerült egyenlítenie a magyar együttesnek (12:12). A térfélcserét követően valamivel pontosabban játszott a Fradi, Háfra Noémi góljainak köszönhetően tartotta a lépést az oroszokkal, Ambros Martín csapata azonban újítani tudott, újfent ellépett, és a mérkőzés végéig tartotta a háromgólos különbséget.

Tavaly is az oroszok búcsúztatták az FTC-t a BL negyeddöntőjében – akkor kettős győzelemmel –, várhatóan idén is hasonló eredmény születik majd.

A Győr jól kezdte a mérkőzést az Odense otthonában, a második félidőben komoly „gödörbe” került, végül sikerült rendeznie sorait, egy góllal nyert, így kedvező helyzetből várhatja a hazai visszavágót.

Eredmények, negyeddöntő, 1. mérkőzések: CSM Bukarest–Metz 26:31, FTC–Rosztov-Don 26:29, Odense–Győr 28:29.