Megkezdődött a kampány

A mindannyian.rs honlapon a polgárok csatlakozását várják

P.E.

2019. április 8., 20:49

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria 

Csókán és Doroszlón az Itthon, teremtőben – otthonteremtőben, illetve Topolyán a Magyar, nemzet, politikai – 100 év magány után elnevezésű közösségi találkozókkal kezdetét vette a május 26-án tartandó magyarországi európai parlamenti választások vajdasági kampánya, amely május 23-áig tart. A vajdasági kampányt a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében bonyolítják le. A kampányhoz kapcsolódóan már elkezdett működni a www.mindannyian.rs honlap is.

MINDENKI CSATLAKOZHAT

A mindannyian.rs honlapon az érdeklődők nemcsak a majdani és már megtartott kampányrendezvényekről, hanem a Fidesz–KDNP fémjelezte választási lista jelöltjeiről és programjáról, valamint a választással és a szavazással kapcsolatos egyéb tudnivalókról is tájékozódhatnak.

Ez lesz az első alkalom, hogy a magyarországi vagy egyéb európai uniós államban lakcímmel nem rendelkező kettős állampolgárok részt vehetnek az európai parlamenti  választásokon. Pásztor István, a VMSZ elnöke pénteki sajtótájékoztatóján abbéli véleményének adott hangot, hogy az utóbbi évtizedek európai parlamenti választásaihoz viszonyítva a soron következő lesz a legfontosabb, hiszen az EU a választások után új összetételben megalakuló intézményrendszerének számos politikai kérdést kell megválaszolnia.

– Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az EP-ben erőteljes és tekintélyes magyar érdekképviselet alakuljon ki, amelynek gerincét, továbbá a túlnyomó erejét a nemzetileg elkötelezett politikai erők képviseljék. Nem titok, hogy arra fogjuk buzdítani az embereket, hogy amikor szavazatukat leadják, akkor a Fidesz–KDNP fémjelezte lista előtti körbe tegyék az ikszet. A kampányban azt is megindokoljuk, hogy miért ez a meggyőződésünk. A választások számunkra másik szempontból is fontosak, hiszen szerbiai állampolgárként érdekünk, hogy az EP-választásokat követően olyan Európai Bizottság alakuljon, amely az eddigiekhez képest határozottabban viszonyul a bővítéspolitikához – fogalmazott Pásztor István, majd emlékeztetett, hogy a Fidesz–KDNP listáján befutó helyen a vajdasági Deli Andor európai parlamenti képviselő is jelölt, végül pedig arra kérte a vajdasági magyarokat, hogy minél többen csatlakozzanak a mindannyian.rs honlap rubrikájához, hiszen ezt csupán néhány klikkel megtehetik.

28 KAMPÁNYRENDEZVÉNY A HÉTEN

A kampányrendezvények középpontjában három téma fog szerepelni, továbbá témaként három altéma. Az első téma az Európa és a nemzetek elnevezésű, ennek altémái pedig a következők: A multikulturalizmus csődje – miért fontos az erős nemzet?; Kárpát-medence – metszéspont, vagy találkozási hely?; Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után. Család, kisebbség és identitás – ez a második központi témája a kampánynak, altémái pedig az alábbiak: A család bizalom és biztonság – miért akarják szétzúzni?; A kisebbség fogalma – őshonosok küzdelme Európában; Történelemtanítás kontra történelemtagadás. A harmadik témakör a gazdasághoz kapcsolódik, Gazdaság a számok és a tapasztalatok tükrében címmel, az ennek keretében körbejárandó altémák pedig a következők: Itthon, teremtőben – otthonteremtőben; Mit kínál a magyar nemzet?; Gazdaságfejlesztés, mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége.

A mindannyian.rs bejelentője szerint a héten 28 kampányrendezvényt szerveznek Vajdaság-szerte. Holnap 13 órától Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben A kisebbség fogalma – őshonosok küzdelme Európában címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést, majd 18 órától Zentán, az alkotóházban Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után címmel közösségi találkozót. Ugyanebben az időpontban A család bizalom és biztonság – miért akarják szétzúzni? elnevezésű közösségi találkozót tartják meg Péterrévén, a Népkönyvtárban. Este 7 órától Bácskossuthfalván az Echo – Gyermek és Ifjúsági Központban A kisebbség fogalma – őshonosok küzdelme Európában című közösségi találkozót tartják, Bácsgyulafalván az EVO Tájházban pedig ugyanabban az időben a Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után közösségi találkozót. Hajdújáráson 20 órától a Gazdaságfejlesztés mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége című közösségi találkozón vehetnek részt az érdeklődők a Kultúrotthonban.

A szerdai rendezvények listája a következő: Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után – Szabadka, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar díszterme, 19 óra;  Történelemtanítás kontra történelemtagadás – Belgrád, Sazonova 71., 19 óra;

A család bizalom és biztonság – miért akarják szétzúzni? – Magyarkanizsa, a városháza díszterme, 19 óra; A család bizalom és biztonság – miért akarják szétzúzni? –Székelykve, helyi közösség, 20 óra.

Csütörtökön a következő rendezvényeket szervezik meg: Történelemtanítás kontra történelemtagadás – Zombor, a régi városháza kisterme, 18 óra; Gazdaságfejlesztés mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége – Ada, a községháza díszterme, 19 óra; Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után – Törökkanizsa, Branislav Nušić Könyvtár, 19 óra; A multikulturalizmus csődje – miért fontos az erős nemzet? – Kelebia, Márton Áron, 20 óra; A család bizalom és biztonság – miért akarják szétzúzni? – Hódegyháza, Szent Mihály arkangyal katolikus hittanterme 20 óra.

A pénteki rendezvények listája a következő: Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után – Szabadka, Bajnát helyi közösség, 18 óra; A család bizalom és biztonság – miért akarják szétzúzni? – Tornyos, Fiókkönyvtár, 19 óra;

Itthon, teremtőben – otthonteremtőben – Torda, Művelődési Ház 19.30; Gazdaságfejlesztés mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége – Csantavér, Bartók Béla Művelődési Egyesület, 20 óra.

Szombaton a következő rendezvények esedékesek: A multikulturalizmus csődje – miért fontos az erős nemzet? – Újvidék, színházterem 18 óra; Mit kínál a magyar nemzet? – Bogaras, helyi közösség, 19 óra; A multikulturalizmus csődje – miért fontos az erős nemzet? – Bajmok, Dózsa György MMK, 20 óra.

Vasárnap 18 órától Martonoson, a helyi közösség épületében a Magyar, nemzet, politika – 100 év magány után a közösségi találkozót szervezik meg, míg ugyanaznap Zentagunarason, a tájházban 20 órától a Mit kínál a magyar nemzet? közösségi találkozót.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége