2024. április 24., szerda
ZENTAI ÁLLÁSBÖRZE

Kétszáz munkahelyet kínáltak

Már sokan a nyitás előtt fél órával az ajtó előtt várakoztak tegnap Zentán azok, akik a délelőtti órákban a városházán megtartott állásbörzén kerestek munkát.

Harmincegy munkáltató kétszáz munkahelyet kínált Zentán(Herédi Krisztián felvétele)

Harmincegy munkáltató kétszáz munkahelyet kínált Zentán(Herédi Krisztián felvétele)

Az eseményt, amelyet Zentán már évek óta megrendeznek, ezúttal is a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és Zenta község önkormányzata közösen szervezte, így a városháza aulájában és az emeleten megtartott börzén Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai részlegének vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Az érdeklődés valóban nagy volt, tömeg volt a helyszínen, fiatalok és idősek egyaránt keresték a nekik való állást. Ami a kínálatot illeti, összesen 31 munkáltató volt jelen, többségében Zenta területéről, de két csókai és két adai vállalat is kereste a megfelelő embereket. Összesen 200 betöltendő munkahelyet kínáltak; kerestek gépésztechnikusokat és mérnököket, fémmegmunkálókat, HR-es szakembereket, adminisztrátorokat, szakácsokat, felszolgálókat, varrónőket, kötödébe munkásokat és fizikai munkásokat. Ami a cégeket illeti, jelen volt többek között a JTI, a Senta-Promet, a Tisza Automotive, a Papuli étterem, a Silos-Tech, a Szórád szerviz stb.

Információink szerint Zenta községben jelenleg mintegy 1000 munkanélkülit tartanak számon, akik közül sokaknak csak általános iskolai végzettségük van. A zentai munkabörzére egyébként 700 munkanélkülit hívott meg a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat.