2024. április 24., szerda
FELSŐHEGYI SAKK-KLUB

Rapidversenyt szerveznek

A Felsőhegyi Sakk-klub április 14-én, vasárnap tartja meg immár második nemzetközi rapidversenyét, amelyre a környékbeli települések játékosai mellett Magyarországról is érkeznek majd versenyzők.

Bartha Áron, a klub elnöke napilapunknak elmondta, a versenyre eddig 64-en neveztek be, akik között két nemzetközi mester és öt FIDE-mester is van, valamint húsz olyan játékos, akiknek az Élő-pontja meghaladja a kétezret, így igen színvonalas tornára számítanak a szervezők.

Az elmúlt év igen eredményesnek bizonyult a felsőhegyi sakkozók számára. A klub tagságát is sikerült bővíteniük, valamint megnyerték a Szabadkai Községközi Ligát, aminek köszönhetően az idén egy rendfokozattal feljebb, az Észak-bácskai Ligában is játszanak majd. Ezenkívül részt vettek egy Paraćinban megtartott neves szerbiai versenyen, ahol a versenyzőik közül Kecskeméti Árpád, Farkas Sándor és Molnár Gábor Roland is jól szerepeltek, és tavaly második alkalommal sikerült megnyerniük a Kajári István-emlékversenyt. Magyarországon, Ászáron jelen voltak a hatodik Magyar Sakkvilágkupán, ahol a 22 csapatból a 13. helyezést érték el.

A négy évvel ezelőtt megalakult klub tagjai továbbra is az Agrosun Földműves-szövetkezet által rendelkezésükre bocsátott teremben sakkoznak, és elégedettek a feltételekkel, három éve pedig Zenta község önkormányzata is rendszeresen támogatja a tevékenységüket, mindemellett magánszemélyek is segítik a felkészülésüket