2024. április 19., péntek

Átok a fényképen

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

Huszonvalahány évvel ezelőtt, még az ezotériai karrierem kezdetén, egy ismerősömmel elmentünk a rokonához, aki segítséget szeretett volna kérni.

Egy visszahúzódott, súlyfelesleggel küszködő fiúról volt szó. Azt mondta, hogy mutat nekem valamit, egy fényképet babakorából, amit nemrég talált meg a mostanában megboldogult öreganyjától elhozott holmik között. Elmondta, hogy nem nagyon járt az öreganyjához, az sem hozzájuk. Az okát nem tudta, hogy miért ilyen hideg a kapcsolat közöttük. De a napokban, amikor rábukkant erre a fényképre, szó szerint kirázta a hideg. Odanyomta elébem a kép hátulját, amelyen még mindig jól láthatóan ez állt: Ennek a gyereknek soha ne legyen szerencséje.

Jómagam is elképedtem, hogy hogyan tud ilyet kívánni valaki a saját unokájának, ám ő sem tudott adni közelebbi információt erről az esetről.

Elmondta, hogy szerencsétlen, mindig is annak érezte magát, nem volt jó tanuló, családjában is sok volt a baj, nincs igazi jó barátja, nem tud rendes munkát találni, nagylányról pedig álmodni sem mer. Amióta pedig meglátta, hogy az öreganyja elátkozta, azóta még rosszabbul van, az élete kilátástalan. Sajnos akkor még nem rendelkeztem ekkora tudással és tapasztalattal az ezotéria terén, mint most, a bagua tükrökről pedig akkorában még nem is hallottam, így hát csak részben tudtam segíteni neki.

Létezik az, hogy egy puszta írás, egy rossz kívánság ennyire hat? – kérdezte. Az energia az, ami hat. Ha csak úgy, érzelmek nélkül (értem itt a szeretetet is, ugyanúgy mint a gyűlöletet, a bosszúvágyat is) írunk, mondunk vagy teszünk valamit, annak nem sok hatása van. De ha erős érzelmek hajtanak, megerősítve speciális módszerekkel, főleg ha ezt több alkalommal megismételjük, akkor annak igenis van hatása. A jónak is, a rossznak is. De ha valaki rosszat tesz, akár fekete mágiával akár anélkül, arra visszaszáll a szerencsétlenség. Ha fehér mágiát végez valaki, tehát szeretetből és jó dolgokra mágiázik, akkor annak nincs semmi rossz következménye. Tehát az, hogy mennyire veszélyes ez az írás a fényképen, az attól függ, hogy hogyan csinálta az öregasszony, mennyi gyűlöletet vitt bele, milyen szertartást űzött, esetleg megismételte-e többször a rossz erők bevonzását. Kliensem szerint az öregasszony ismert volt a fekete mágiázásról. Ekkor már nem volt kérdés, hogy mennyire volt hatásos ez a mágia. Tulajdonképpen mindenfajta mágiát le lehet szedni, de nem mindet ugyanazzal a módszerrel, s van, amikor még nem jött el az idő, mert bizonyos életleckéket meg kell tanulni.

Talizmánt készítettem neki a legjobb tudásom szerint a két legaktuálisabb kérésére, a munkára és a szerelemre. Talált is egy jó munkát néhány hónapon belül, melyet azután 10 évig is sikeresen végzett. Készítettünk talizmánt a szerelem bevonzására is, s láss csodát, összemelegedett egy lánnyal a munkahelyén. Kedvező körülmény volt, hogy a lánnyal együtt utaztak munkába is, hazafelé is. Barátságként kezdődött, a lány ugyanis már évek óta járt egy jóképű fiúval, aki még nem akart nősülni. Ő pedig sürgette volna már a dolgot. Így egy beszélgetés folyamán kliensem azt mondta a lánynak, hogy bolond ez a te fiúd, én azonnal elvennélek téged. A lány pedig így reagált: Komolyan? Akkor én a hét végén hozzád költözöm. A kliensem nem akart hinni a fülének, egy ilyen szép lány, akinek jóképű pasija van, képes lenne őhozzá jönni feleségül? Lám, a szavak ereje! Sikerült is ez a házasság. Azután sokáig nem hallottam róluk.

Egyszer aztán találkoztunk, s azt mondta, hogy majd fölkeres, mert ismét problémák jelentek meg az életében, s mivel a múltkor oly sikeres volt a beavatkozásom, ismét szeretne valamit. Ám nem jött el. A cég, ahol dolgozott, mostanra tönkrement. Ő úgy döntött, hogy saját vállalkozásba kezd. Azon a helyen kezdte el, ahol már más tönkrement. Volt már erről szó, hogy energialenyomatok vannak minden helyen az előző lakóktól, tulajdonostól. Ezeket az energiákat ki lehet tisztítani. Ha ezt megtesszük, nincs baj. Ha nem tesszük meg, ránk is hasonló sors vár. Biztosan nem tette meg, mert tudom, hogy halvány fogalma sem volt arról, hogy ezt meg kell tennie. A vállalkozás miatt adósságba verte magát, a sok stressztől megbetegedett. Pár évig harcolt a betegséggel, rákja is volt, ráadásul egyéb baja is, s 40 éves korára le kellett vágni a lábát. Mindez sok szenvedéssel járt, s még jobban eladósodott. Harcolt a betegséggel, diétázott, pedig nagyon szeretett enni, sokat küzdött. Egyszer összefutottunk az orvosnál, akkor már csak egy lába volt, s ismét azt mondta, hogy el kellett volna már előbb jönnie, de majd eljön. Nem mondtam, hogy lehet, hogy már késő, de valójában nem mindegy, hogy meddig süllyedtünk már a bajba. Nem jött el. Néhány hónap múlva meghalt. A vállalkozást az özvegyének a nagy adósságok miatt be kellett zárnia.

Ez egy szomorú történet. Láthatjuk, hogy minden lehetséges a szavak és érzelmek erejével, jót is bevonzani, rosszat is. Elmerengek, hogy mi lett volna akkor, ha abban az időben lett volna ekkora tapasztalatom, a különféle rítusokkal le tudtuk volna venni ezt a negativitást, s a tükörrel megvédeni, hogy ne hasson az újabb átok. Valószínűleg így kellett lennie, ez volt a sorsa, hogy megélje e dolgokat, habár sokat enyhíthetett volna baján. Ott tévedett, amikor nem jött el a vállalkozás nyitása előtt. Ám örülök, hogy nem jött el az utolsó találkozásunk után, mert akkor már nem tudtam volna neki segíteni. Annak viszont örvendek, hogy a régmúltban a talizmánokkal némi boldogságot csempésztünk az életébe.

Ilyen esetekben közte és az öreganyja között fennmaradt a negatív energia, s lesz még dolguk egymással az elkövetkező életek folyamán. Mindaddig, amíg az energia helyre nem billen, amíg békét nem kötnek. Ilyen nehéz esetekben egy élet nem elég erre.