2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Zágrábban a világ élvonala

Ma délután Zágrábban a negyeddöntőkkel kezdetét veszi a férfi Európa-kupa nyolcas döntője, 15 órától Magyarország Montenegróval, 16.30-tól Szerbia Spanyolországgal mérkőzik, a folytatásban Olaszország Oroszországgal, Horvátország pedig Görögországgal találkozik. Az elődöntőre szombaton, míg a helyosztókra vasárnap kerül majd sor. Az első négy helyezett bejut a világliga júniusban esedékes belgrádi szuperdöntőjébe, ahol a győztes tokiói kvótát szerez, így a jó szereplés minden válogatott számára kiemelt jelentőséggel bír.

Házigazdaként ott leszünk a világliga szuperdöntőjében, így számunkra a hétvégi esemény teljesen más jelentőséggel bír. Mivel az összes játékosom külföldön szerepel, így ez rendkívül jó alkalom a gyakorlásra. Jó mérkőzésekre számítok, a spanyolok elleni találkozót különösen várom, gyors, modern vízilabdát játszanak – mondta Dejan Savić szerb szövetségi kapitány.

Märcz Tamás együttese egész héten a viadalra készült, csütörtökön érkeztek a horvát fővárosba.

Taktikailag sikerült előrelépnünk, megmutatkoztak azok a hibák, amelyeknek ki kellett jönniük ilyenkor. Hogy aztán hol tartunk, arra jó választ adhat a Montenegró elleni mérkőzés, amely kiváló teszt lesz – nyilatkozta a negyeddöntő kapcsán a magyar szakvezető.