2024. március 29., péntek

Tavaszi nagytakarítás

A Köztisztasági Közvállalat ismételten felszólítja a polgárokat, hogy súlyos, nagy méretű, háztartási hulladékukat, mindenekelőtt a bútorokat és az építkezési törmeléket NE HAGYJÁK A KONTÉNEREK MELLETT!

A közvállalat munkásai minden évben 12 és fél ezer városi és peremvárosi helyszínről takarítanak el kisebb vagy nagyobb szemétdombokat, naponta tehát 30-40-et. Néhol csak 1-2 köbméternyit gyűjtenek össze, extrém esetekben akár 100 köbmétert is! Havonta 900 köbméternyi, ilyen módon összegyűjtött hulladékot visznek ki a városi szeméttelepre, holott ez a polgárok, azaz a szemetelők feladata lenne! A közvállalat rendszeresen szervez nagytakarítási akciókat, ezúttal tavaszi nagytakarítás elnevezéssel, ezek keretében nagy, 5 köbméter hulladék begyűjtésére alkalmas konténereket helyeznek el városszerte.

Ezekbe bárki belerakhat bármit, téglákat, fürdőszobákban levert kerámialapokat és hasonló, súlyos hulladékot is, a kamionok emelőkarja megemeli a ládákat. A közvállalat www.cistocans.co.rs honlapján megtalálható a konténerek elhelyezésének ideje és a szemét elszállításának időpontja, azok viszont, akik építkeznek, rendelhetnek házuk elé ilyen szemetesládát.Ezért már fizetni kell, érdeklődni az ingyenesen tárcsázható 0800-021-029-es telefonszámon lehet. A szemétlerakás a városi szeméttelepen ingyenes, aki ki tudja odáig hordani hulladékát, tegye meg! A fotó a Felszabadulás sugárúton készült, ahol a Čistoća az épületek mögött nemrégiben föld alatti konténereket épített ki. Itt rendszeresen szeméthegyek lepik be a kukák nyílásait. Mától április 6-ig két-két, nagy méretű konténert helyeznek el a következő helyi közösségek területén: Duna, Búzatér és Óváros.