2024. április 24., szerda

Temerinben megnevezték a dűlőutakat és a tanyákat

A temerini községi képviselő-testület az illetékes minisztérium és a Magyar Nemzeti Tanács jóváhagyásával a napokban döntött az új utcanevekről, ezáltal valójában az eddig névtelen utcák, továbbá a dűlőutak és tanyák kaptak elnevezést. A javaslat az új, törvényes rendelkezés alkalmazásából született, melynek érdekessége, hogy egyes, a határban lévő dűlőutak is nevet kaptak, melyekre a meglévő tanyáknak kijáratai vannak. Ezzel a tanyák is utcai besorolást és számot kaptak.

Temerini tanyavilág(Góbor Béla felvétele)

Temerini tanyavilág(Góbor Béla felvétele)

Új utcanevek a temerini határban a Jegricska utca, a Nép utca, a Vadász utca, a Határ utca, Rét utca, Nyugati utca, Szána utca, Óbecsei utca, Brésztó út, Kertész út, a Harmadik dűlő, Illancs utca, Fehér árok, Kertész út, Harmadik dűlő, Gyümölcstermelői utca, Boldogasszonyfalva utca, Szőregi út, Csúrogi út, Almási út és mások.

Hivatalos megnevezést kapott a tanyavilág is. Ezek: Hevér-tanya, Kurjacski-tanya, Ácó tanyája, Samu-tanya, Kerkez-tanya, Brészto három tanya, Sági–Gombár tanyák, Micsa– Fehér tanyák, Bara mente–Óbecsei dűlő, Bara mente–Kertészlapos, Szőlőskertek, Kisbarai tanyák, Narančić-tanya, Bankó-tanya, Kurcinák-tanya, Lackó-tanya, Uracs-tanya, Gagrčin-tanya, Góbor-tanya, Bábi–Varga tanyák, Vukašinović-tanya, Stanko tanyája, Fehér-tanya, Molnár-tanya, Varga–Morvai tanyák, Nagyszlatinai tanyák, Nagy–Tényi tanyák.

A községhez tartozó járeki és szőregi határban ugyancsak megnevezték a dűlőutakat és tanyákat.