2024. április 20., szombat

A tulajdonos elnézést kért

Shahid Khan tulajdonos elnézést kért a Fulham szurkolóitól amiatt, hogy a csapat búcsúzott az angol labdarúgó-bajnokság élvonalától. A londoni együttes sorsa a Watford otthonában kedden elszenvedett 4:1-es vereséggel pecsételődött meg: a Fulham hátránya öt fordulóval a zárás előtt 16 pont a még bennmaradást jelentő, 17. helyen álló Burnley mögött. „Bocsánatot kérek, hogy cserben hagytunk benneteket. Az volt a célunk, hogy építkezzünk az előző idényben feljutott csapatra, erre pedig komoly anyagi forrásokat áldoztunk. Tegnap biztossá vált, amiről augusztusban nem hittük, hogy lehetséges” – fogalmazott a klub honlapján megjelent közleményben az amerikai üzletember.

A Fulham tavaly nyári feljutását követően nagyjából 100 millió fontot költött új labdarúgókra, akik azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A csapatnál a szezon során kétszer is edzőcsere történt: novemberben a szerb Slaviša Jokanovićot Claudio Ranieri váltotta, az olasz szakember helyére pedig februárban Scott Parker került.

Az együttes a Premier League legrosszabb védelmével rendelkezik – 33 mérkőzésen 76 gólt kapott –, és az angol labdarúgás első négy osztályában az egyetlen csapat, amely a mostani idényben még nem győzött idegenben: 17 mérkőzésen két döntetlen és 15 vereség a mérlege.

A Fulham mellett a Huddersfield Town is biztosan elköszön az élvonaltól.

Ide tartozó hír, hogy a Fulham kiesése miatt a német világbajnok André Schürrle idő előtt visszatér nyáron a Borussia Dortmund labdarúgócsapatához. A 28 éves csatárt eredetileg 2020-ig adták kölcsön a németek a londoni klubnak, ám a szerződésben szerepel egy kitétel, mely szerint csak élvonalbeli mérkőzéseken erősítheti a Fulhamet. Lucien Favre dortmundi vezetőedző viszont várhatóan nem számít keretében a 2014-ben vb-aranyérmes futballistára, aki így alighanem máshol folytatja majd pályafutását kölcsönjátékosként.

A szerény Mbappé

Kylian Mbappé, a franciák világbajnok labdarúgója azt mondta, Pelé gólrekordja a számára is megdönthetetlen. A 20 éves csatár tavaly júliusban a második játékos lett, aki világbajnoki döntőben tinédzserként gólt szerzett – az első Pelé volt –, karrierje során pedig eddig 103-szor talált be az ellenfelek kapujába. „Még ha a játszótéren vagy a PlayStationön lőtt góljaimat hozzáadom, akkor sem fogom elérni az ezret” – mondta egy, a brazil legendával közösen tartott szponzori eseményen Mbappé. „Remélem, ezerig azért eljut, hiszen nekem több van” – jelentette ki a háromszoros világbajnok brazil legenda, aki a válogatott mellett a Santosban és a New York Cosmosban játszott.

Ide tartozó hír, hogy a PSG másik nagy sztárja, Neymar tegnap edzésbe állt. A párizsi klub közölte: a játékost tíz hét kihagyás után tesztelik. „Neymar felépülése rendben halad, szerdán már pályára lép és gyakorol” – írta Twitter-üzenetében a francia bajnokcsapat, hozzátéve, hogy az egyesület specialistái két hét múlva teljeskörűen ellenőrzik a játékos egészségi állapotát. Neymar korábban műtött jobb lábfeje január 23-án, egy kupamérkőzésen sérült meg.