2024. április 20., szombat

A jövő heti BL-párharc elé

Április 9-én és 10-én, azaz jövő kedden és szerdán játsszák a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzéseit, amelyek során kétségkívül a Manchester United és a Barcelona összecsapása lesz az egyik legérdekesebb csata. A két csapat addig sem tétlenkedik, s míg a Vörös Ördögök a BL-t érő pozícióért harcolnak, addig a gránátvörös-kékek az újabb bajnoki címért küzdenek. Érdemes egy pillantást vetni arra, hogy a két együttes hogyan szerepelt saját nemzeti bajnokságában.

Ole Gunnar Solskjær kissé tartalékosan küldte fel fiait a Wolverhampton ellen, s továbbra is sok sérülttel kell számolnia a norvég szakembernek. A United jól kezdett, hiszen McTominay távoli lövésével a 13. percben megszerezte a vezetést, ám az egyenlítésre sem kellett sokat várni: Jiménez gyönyörű passzát a portugál Diogo Jota váltotta gólra bő tíz perccel később. A második játékrészben Young rövid idő alatt kétszer is besárgult, így idő előtt mehetett a zuhanyozni. A manchesteriek tíz emberrel is fölényben játszottak, kaput eltaláló lövést sem engedtek a Farkasoknak. A foci azonban különös játék. A labda gömbölyű, ráadásul még pattog is, alkalomadtán pedig egy csapat játékosa a saját kapujába juttatja a játékszert. Ez történt a 29 éves Chris Smallinggal is, aki De Gea mellett kotorta be a labdát a hálóba, ezzel az ellenfélnek ajándékozva a három pontot. A Manchester United a vereséggel a hétközi forduló végére akár a hatodik helyre is visszacsúszhat.

Különösebb aggodalomra nincs ok az angliai városban, mert katalán konkurensük, a Barcelona is hullajtott pontokat – a kiesés elől menekülő Villarreal otthonában. Valverde Piquét, Messit és Rakitićet is pihentette, helyettük Umtiti, Malcom és Arthur futott pályára. A meccs idillien kezdődött a vendégeknek, negyedóra után kétgólos előnyben fociztak. A Sárga Tengeralattjáró megfordította a meccset, és egészen a 90. percig 4:2-re vezetett. Ekkor azonban Messi sorozatban harmadik meccsén is szabadrúgásgólt lőtt, a hosszabbításban pedig Suárez bombázott a jobb alsó sarokba, így kialakítva a 4:4-es végeredményt. A rivális Atlético Madrid 2:0-ra verte a Gironát, s nyolc fordulóval a vége előtt nyolc pontra vannak az éllovas és címvédő gárdától.