2024. március 28., csütörtök

Forgalomkorlátozás a belvárosban

A posta központi épületével szemben megépült Pupin-palota épületkonstrukciója elkészült, így most már szétszerelhetik és elszállíthatják az építkezésről a központi emelődarut. A gép hatalmas, szétszedése bonyolult, és mindenekelőtt helyigényes művelet. A holnap kezdődő munkálatok miatt forgalomkorlátozást vezetnek be a környéken, a Néphősök utcában, az Ifjú párok tere és sugárút közötti részén tilos lesz a parkolás. Április 7-éig a sugárút szélső sávja is le lesz zárva, a korlátozás a közelben lévő buszmegállót is érinti.

Arról már szóltunk, hogy a Limánon, a Lázár cár sugárút és a Shakespeare, illetve a Puškin utca kereszteződésénél megkezdődtek a rekonstrukciós munkálatok a melegvízhálózaton. A Városi Közlekedési Közvállalat erre közlekedő, 9-es és a 12-es autóbuszai április 16-áig megváltozott útvonalon szállítják utasaikat. A Toplana közvállalat illetékesei elmondták, hogy most sem a Puškin, sem a Shakespeare utcából gépkocsival nem lehet lefordulni a Telep irányába, kötelező egyenesen haladni, vagy jobbra fordulni. A Balzac és a Krilov utca irányából érkező, és a Lázár cár sugárútra, a Felszabadulás sugárút felé kikanyarodni óhajtó autósok ezt most nem tehetik meg, pontosabban bekanyarodhatnak, de legfeljebb a Limáni piaccal átellenben lévő parkolóig juthatnak el. A piac előtti útkereszteződést tehát mindenképp kerüljék ki az autósok, ha módjukban áll! A közvállalatból közölték azt is, hogy nem kell izgulni, ha lehül az idő, a munkálatok miatt nem fog akadozni a fűtés! A polgárok megértését és türelmét kérik.

A Szabadság híd és a Shakespeare utca közötti szakaszon is javában folynak az új, művésznegyedként elképzelt városrész kiépítésének előmunkálatai (alsó fotó). Jelenleg a közműhálózati vezetékeket fektetik a földbe, a fűtési rendszer, a csatorna és a villanyhálózat teherbírását is megnövelik, ugyanis az új épületek igényei sokkal nagyobbak lesznek, mint a most meglévőké. Itt tavaly október óta van érvényben forgalomkorlátozás.