2024. március 28., csütörtök

Tisztítsuk meg Topolyát!

A Petőfi Sándor Cserkészcsapat környezetvédelmi programot hirdet

A Petőfi Sándor Cserkészcsapat szervezésében a Föld napja alkalmából egy egész éves folyamat veszi kezdetét, melynek első állomása a Topolya több részén eldobált szemét összegyűjtése lesz. A környezetvédelmi akciósorozat első állomására április 19-én, a topolyai parkban kerül sor, ezt követően pedig április 23-án a tó körül várják az önkénteseket. Ezen a két helyszínen a legtöbb az eldobott szemét. Amennyiben nagyobb számú önkéntes bekapcsolódna a városszépítési akcióba, abban az esetben több csoportot is kialakítanának, és más problémás területeket is megtisztítanának a gondatlanságból oda került hulladéktól.

Kesztyűket, zsákokat biztosít a cserkészcsapat, és a szemét elszállítását is megoldják. A szemétszedési akcióban részt vevők számára üdítőitalt is biztosítanak a szervezők.
Mindezek mellett, a két dátum között, a tervek szerint április 20-án a cserkészotthonban lenne egy szemétmentes életmódot hirdető műhelymunka külön az alsósok és külön a felsős diákok számára, Balassa Emese vezetésével.

A topolyai cserkészcsapat kér mindenkit, aki szeretne csatlakozni az akcióhoz, hogy jelezze a következő felületek valamelyikén: https://www.facebook.com/scoutsbt/, https://www.facebook.com/orsolya.babi