2024. április 24., szerda

Vásárlás tető alatt

Tetőszerkezetet kapott a Vasutas településen lévő piac

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója szerdán meglátogatta a Vasutas település helyi közösségben található tizennégy asztalos vegyes piacot, amelyet nemrégiben tetőszerkezettel láttak el.

A Vasutas település piacának új tetőszerkezete, amelyet hamarosan szélvédőkkel is ellátnak (Fotó: Patyi Szilárd)

A Vasutas település piacának új tetőszerkezete, amelyet hamarosan szélvédőkkel is ellátnak (Fotó: Patyi Szilárd)

– Azon dolgozunk, hogy minden helyi közösség, a környező települések, a peremvárosi és a városközpontban található helyi közösségek egyformán fejlődjenek. A Vasutas település piaca új tetőt kapott. A befektetés értéke mintegy három és fél millió dinár. Reméljük, hogy a közeljövőben minden piacot sikerül felújítani, és olyan színvonalat elérni, amely lehetővé teszi polgárainknak és az eladóknak, hogy egy szebb és jobb környezetben kereskedhessenek – nyilatkozta a piacon megtartott sajtótájékoztatón Bogdan Laban. Elmondta, hogy a helyi közösség piacára a környező helyi közösségekből, a Kertvárosból vagy éppen Makkhetesről is jönnek vásárlók.

Dejan Ljubisavljević a sajtótájékoztatón több olyan felújítást is kilátásba helyezett, amelyek a város piacait érintik.

Bogdan Laban és Dejan Ljubisavljević a Vasutas települési piacon (Fotó: Patyi Szilárd)

Bogdan Laban és Dejan Ljubisavljević a Vasutas települési piacon (Fotó: Patyi Szilárd)

– Az elkövetkező időszakban a Tejpiac több évtizedes gondjaival fogunk foglalkozni. Ez a piac nem megfelelően van felállítva. A Tejpiachoz hamarosan egy tervdokumentáció készül, amely alapján megfelelően tudjuk majd kiépíteni a piacot. A piac elsődleges szerepe mellett idegenforgalmi funkciót is kap majd, látogató- és találkozóhely is lesz egyben. A Tejpiac munkaideje ennek megfelelően meg lesz majd hosszabbítva, s így a városközpont új tartalommal fog bővülni – mondta Dejan Ljubisavljević. Hozzátette, hogy az elkövetkező időszakban a Tesla-telepi piacot is felújítják.

Ljiljana Klarić húsz éve árul a piacon (Fotó: Patyi Szilárd)

Ljiljana Klarić húsz éve árul a piacon (Fotó: Patyi Szilárd)

Az igazgató a Vasutas település piacáról elmondta, hogy korábban embertelen körülmények között folyt itt az adásvétel, a vásárlók és az eladók is ki voltak téve az időjárás viszontagságainak, most azonban fedett teret biztosítottak a kereskedésnek. Mint mondta, hamarosan szélvédőket is felszerelnek a piacra, amelyeknek köszönhetően a vásárlók és az eladók még jobban védve lesznek az időjárás viszontagságaitól.

– Húsz éve árulok ezen a piacon. A felújítás óta sok minden megváltozott. Nem volt tető, a szabad ég alatt voltunk. A feltételek most sokkal jobbak, egyedül csak akkor van még probléma, ha fúj a szél – mondta Ljiljana Klarić, a piac egyik eladója.