2024. április 25., csütörtök

Jorović legyőzte Babost!

Rossz napjuk volt a magyar teniszezőnőknek, hisz Charlestonban Stollár Fanny szenvedett súlyos vereséget, Monterrey-ben pedig Babos Tímea a szerb Ivana Jorovićtól kapott ki. Veszített a monterrey-i selejtezőben a veterán Arn Gréta is, de tét nélküli meccsen, hisz szerencsés vesztesként mégis táblára jutott.

Babos mindhárom játszmában elsőként jutott előnyhöz, de csak az elsőben használta ki a vezetést, a következő kettőben a 22 éves čačaki fordítani tudott, és a következő körben orosz ellenféllel, vagy Anasztaszija Pavljucsenkovával, vagy pedig Anna Blinkovával mérkőzik. Stollár mindössze három játékot nyert a spanyol Sara Sorribes ellen.

A győzelemnek köszönhetően Jorović kettőt javítva a naprakész listán a 98. helyig haladt, a két magyarra viszont jelentős visszaesés vár. Babos ugyanis már a 141., Stollár pedig a 145. helyre csúszott le.

Sikerrel kezdett a monterrey-i challengeren a veterán Janko Tipsarević, aki az amerikai Roy Smitht győzte le, következő ellenfele pedig a kanadai Peter Polansky lesz.