2024. március 29., péntek
EP-VÁLASZTÁS

Orbán Viktor levele

A napokban kapták meg, illetve fogják megkapni a magyar miniszterelnök választásra buzdító levelét azok a kettős állampolgárságú délvidéki magyarok, akik első alkalommal adhatják le voksukat a május végi európai parlamenti választáson.

Orbán Viktor a magyarok összetartozására emlékeztetve arra kéri az üzenet címzettjeit, hogy ragadják meg a pillanatot, és szavazzanak a sorsfordítónak nevezett voksoláson, amelyen „végre minden magyar közösen nyilváníthat véleményt”.

„A szavazás tétje Európa és benne Magyarország biztonsága, szabadsága és keresztény kultúrájának védelme…” – írja az Orbán Viktor aláírásával záruló levélben.

Áder János államfő döntésével Magyarországon május 26-án tartják az európai parlamenti választást, a Vajdaságban élő, a választási névjegyzékben szereplő magyar állampolgárok azonban – akárcsak az országgyűlési választáson – most is levélben szavazhatnak a voksolás napja előtti hetekben. Aki még nem kérelmezte felvételét a választói névjegyzékbe, ezt május 2-áig teheti meg. A korábban már szavazóknak erre nincs szükségük, ugyanis a regisztráció tíz évig érvényes. Ha viszont a korábban megadott adataikban változás történt, akkor a helyes adatokkal módosítaniuk kell a regisztrációjukat.