2024. április 18., csütörtök

Varázsolj csodát húsvétra!

Zentán is gyűjtenek a bácsfeketehegyi nagymamának és kis unokájának

Napok óta járja az internet világát a bácsfeketehegyi nagymama és kis unokája története, ugyanis a 61 éves bácsfeketehegyi Orosz Rózsa igen nehéz körülmények között neveli a kis unokáját. Az asszony egészségügyi problémákkal küzd, dolgozni már nem tud, a havi alig 7000 dináros szociális segélyből gyógyszerekre sem futja. A szegénysorban élő idős asszony és kis unokája megsegítésére Zentán is jótékonysági akciót szerveznek, húsvét előtt személyesen viszik el a kislánynak és nagymamájának az összegyűlt csomagokat.

– Amel Čajić (Nova Knjižara, Adai út 2.) könyvesboltjában, illetve a termékpiacon lévő Zimax tisztálkodási szereket, piperecikkeket árusító boltban is egy-egy adománygyűjtő dobozt helyeztünk el, és arra kérjük a segíteni szándékozó polgárokat, hogy vásároljanak tisztálkodási és tisztítószereket a kislánynak és a nagymamájának, majd tegyék a kihelyezett dobozokba, illetve látogassanak el a megnevezett könyvkereskedésbe, vásároljanak valami apróságot, ugrálókötelet, krétát, kreatív foglalkozáshoz szükséges alapanyagokat stb., és azt is helyezzék a dobozba, mi pedig eljuttatjuk nekik – nyilatkozta Megyeri Emőke, a jótékonysági akció ötletgazdája.

– A kislánynak gyönyörű hosszú haja van, készítettem neki egy kis neszesszert, amelybe még várunk hajgumikat, hajcsatokat. Megunt könyvek, puzzle, mind-mind nagy örömet jelenthet számára – hangsúlyozta beszélgetőtársunk, aki elmondta, hogy a minap is beszéltek telefonon a nagymamával, aki nagyon hálás ezért a sok segítségért. Nagyon sok ruhát, élelmiszert kaptak.

– Nem szeretnénk halmozni mindent, mert nem tudnak ennyi mindent elhasználni. Liszt például már 100 kilónyi érkezett hozzájuk. Ami még jól jön: rizs, tészta, konzervek, méz, lekvár, akár fűszerek a főzéshez, tea, kávé. Alapvető dolgok, amelyek mégis óriási segítséget jelentenek nekik, mert a havi kiadásaikat csökkenthetjük velük. Rózsi néni elmondta, amikor megtudta, mennyibe kerülnének a gyógyszerei, eldobta a recepteket. Most a kihelyezett dobozok mellett hozzám is érkeznek adományok, amit nagyon köszönök. Sokan pénzt juttatnak el hozzám, ami jól jön, mert a célom az, hogy olyan étrend-kiegészítőt tudjunk venni Rózsi néninek, ami segítene az ízületi és porcproblémáin – emelte ki Emőke, aki hozzátette, az idős asszony alkalomadtán innen-onnan krémeket is kap, ami sokat jelent neki.

A segély eljuttatását több városból is meg tudják oldani a szervezők. A jótékonysági akció április 14-én ér véget. A segíteni szándékozó polgárok a 063/780-8399-es mobilszámon is elérhetik a nagymamát és unokáját, az anyagi jellegű adományokat pedig a Vajdasági Bankban levő 355-0003200704657-62 számlára fizethetik be Orosz Rózsa nevére.