2024. március 29., péntek

„Zöld híd” épül

Zenta és Csóka községben is szépítették a környezetet

A zentai Zöldülj, Zenta! csoport tagjainak egy része és a csókai Green Csóka Group aktivistái szombaton környezetvédelmi akciót tartottak, amelynek során a Csóka és Zenta közötti zöldövezetet tisztították meg. A két szervezet ezzel az akcióval és a jövőbeni együttműködéssel is a két Tisza menti település összefogását kívánja megerősíteni, egyfajta „zöld hidat” képezve, mozgalmukat ugyanakkor más községek irányába is ki szeretnék terjeszteni, illetve minél több fiatalt maguk köré tömöríteni.

A Zöldülj, Zenta! csoport tagjai az elmúlt hétvégén Pataki Ibolya zentai lakos kezdeményezésére a Tisza melletti ártéri erdőben az ott összegyűlt hulladékot szedték össze. Pataki Ibolya évek óta tisztogatja a folyó melletti erdő területét, és csak az idén hatvan zsák szemetet gyűjtött össze. A zentai és csókai diákokból álló csoport akciójához a nap folyamán több zentai polgár is csatlakozott. Sambert Belec Anikó, a Zöldülj, Zenta! vezetője napilapunknak elmondta, hogy a takarítási akciót a jövőben is szeretnék megszervezni, és további jelentkezőkre is számítanak, mivel az adott területen rengeteg hulladékot kellene eltávolítani.

Nemcsak Zentán tartottak munkaakciót a hétvégén, hanem Felsőhegyen is. A Felsőhegyi Önkéntes Központ a Népdalbarátok Klubjával karöltve második alkalommal szervezte meg azt a faluszépítési akciót, amelynek során a külföldön élő Huszák és Répás családoknak köszönhetően fákat is ültettek. Az egészségház, a buszmegálló és a Tornyosi út rendbetételét követően a szervezők ebéddel is kedveskedtek az akció résztvevőinek.