2024. március 28., csütörtök

Negyeddöntőben a magyarok

A Veszprém kettős győzelemmel jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután szombaton házigazdaként 35:29-re nyert a portugál Sporting ellen a rájátszás visszavágóján. Az első találkozón a portugálok kissé megnehezítették a magyar együttes dolgát (30:28), hazai pályán viszont végig jól kézilabdáztak David Davis játékosai. Kifejezetten nehéz mérkőzést vívtunk, ahogy Lisszabonban is, de mindenki egész héten erre koncentrált. Igyekeztünk mind támadásban, mind védekezésben kijavítani a múlt héten elkövetett hibáinkat, ami nagyjából sikerült. Mivel mindegyik játékosom rendkívül elszánt volt, könnyű helyzetben voltam, csak cserélnem kellett, senkit sem kellett külön motiválni. Aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a győzelemhez – mondta a mérkőzést követően a veszprémiek edzője, csapata a Meskov–Flensburg párharc továbbjutójával találkozik majd a legjobb nyolc között.

Hazai pályán a Szeged is biztosra ment riválisa, a lengyel Wisła Płock ellen: az első, a végletekig kiélezett (22:20) találkozó után a Tisza-parton már fölényesen, végig vezetve kézilabdázott a magyar együttes, s végül hét góllal, 23:16-ra nyert. Az alföldiek a Vardarral találkoznak a negyeddöntőben.

Eredmények, nyolcaddöntő, visszavágók: Sporting–Veszprém 29:35 (összesítésben: 57:65), Wisła Płock–Szeged 16:23 (36:45), Zagreb–Vardar 30:32 (62:67), RN Löwen–Nantes 27:30 (61:62).