2024. április 20., szombat
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Szomszédom, a rosszakaróm

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Nem várhatok tovább, mert a szénám mind rosszabbul áll. Hívtam már önt egyszer, de azután úgy gondoltam, nagyon macerás az nekem, hogy bármilyen rítust, szertartást végbevigyek, s így nem rendeltem semmit. Úgy gondoltam, majd javul a helyzet. Ám mind rosszabb és rosszabb. A hátamon folyton nyomást érzek, sokat szenvedek fejfájás miatt is. Tegnap elvesztettem a munkámat, pedig mostanáig sem volt elég pénzem. A párom mindig rosszkedvű, gorombán beszél mindenkivel, a gyerekkel is gond van az iskolában. Nem elég, hogy rosszak a jegyei, még valamilyen rossz társaságba is belekeveredett. Örvendezhet a szomszéd, aki mindig is rosszat kívánt nekünk.

– Hallotta ön, amikor rosszat mondott, rosszat kívánt önöknek, vagy mástól hallotta, esetleg csak úgy gondolja?

– Saját fülemmel hallottam, amikor pár évvel ezelőtt azt mondta, amikor a gyerek véletlenül odarúgta a labdát a nagykapujukra, hogy legyünk átkozottak, ne legyen szerencsénk, ne legyen örömünk, és szenvedjünk sokat. Hát ez mind megvolt. Én is viszont kívántam neki. Nem tudom, fogott-e őrajta is az átok, de nálunk az egyik baj a másik után jön. Mit lehet tenni?

– Mindenesetre el kell végezni néhány rítust, nem kell félnie tőlük. Ezekben nincs semmi rossz. Energiákat erősítünk meg, s általuk távolítjuk el a rosszat és vonzzuk be a jót. Szükség lesz otthonának energetikai tisztítására is, melyet az arkangyalok megidézésével fogunk bevonzani.

– És ha az én hitemben nem emlegetik ezeket az arkangyalokat, vagy mondjuk éppen nem hiszek a létezésükben?

– Az arkangyalok nem kötődnek speciálisan valamilyen valláshoz, tehát bárki használhatja az általuk bevonzott energiát, még az ateisták is. Az otthona tisztítása a négy elemmel történik, tehát levegővel, vízzel, földdel és tűzzel. Megvan, hogy melyik arkangyal melyik égtájat uralja, melyik az ő eleme, s mire hat ki. Mit tüntet el életünkből és mit hoz. Önnél legjobban a levegő elemével kell tisztítani, ami azt jelenti, hogy ki kell füstölni a rosszat. A füst a levegő jelképe. Ez a füstölő lehet tömjén, lehet illatos füstölőpálca, de akár borsot vagy babérlevelet is meggyújthat, nekik is nagy a tisztítóerejük. A levegő elemével az olyan problémákat tüntethetjük el, melyek a szavak, a gondolatok, az iratok, esetleg utazások miatt jelentek meg. Tehát bármilyen rossz kívánságot, melyet kimondtak vagy erősen gondoltak ön ellen, ezzel megsemmisíthetünk. De ugyanúgy megsemmisíthetjük azokat a negatív szavakat, melyeket mi mondtunk ki akár mások ellen, akár magunk ellen.

– Magunk ellen? No, de ki volna bolond saját magának rosszat kívánni?

– Sokszor nem vagyunk tudatában annak, amit beprogramozunk magunkba. Nemcsak a rossz kívánságok okoznak bajt, hanem a folytonos panaszkodás, sajnálat és önsajnálat. Ha azt mondogatjuk, hogy: „nekem nincs szerencsém, nekem nincs elég pénzem, úgyse sikerül semmi, szerencsétlennek születtem...”, akkor ne sok jót várjunk az élettől. Amikor néhány szavat vagy mondatot ismételgetünk, azt mantrázásnak nevezzük. A mantra az egy szuggerálás, amit sokszor kimondunk, annak ereje van. Akár jót mondunk, akár rosszat. Legtöbbször tudatunkon kívül okozzuk magunknak a bajt.

– No, de hogy ismételgessem, hogy szerencsés vagyok, ha egyszer nem vagyok az.

– A tudatalattink azt hiszi el, amit mondunk és amit érzünk. Ahhoz, hogy változást idézzünk elő, szükség van egy kis munkára. El kell képzelni azt, amit meg szeretnénk valósítani, erre különféle technikák léteznek. Ám mindegyik lényege az, hogy minél élethűbben képzeljük el azt, amit szeretnénk. Tehát a képbe vigyünk színeket, hangokat, illatokat, érzéseket és tapintásokat. Egyszóval éljük bele magunkat, tehát tettessük magunkat, mintha ez az egész éppen akkor történne. Ezt megértette, ugye?

– Igen. Elég lesz ez az egy rítus?

– Sajnos ebben az esetben nem. Önnél már több ideje fennáll a negativitás, szükség lesz több rítusra is. Ezekkel a rítusokkal letisztítjuk az energiákat. Ne feledje el, azt is fel kell oldani, amit ön kívánt a szomszédnak.

– No, de én csak visszaütöttem, ezt nem lehet elítélni.

– Ezen most ne vitatkozzunk. Hallott ön olyasmit, hogy tévedni, tilosat tenni emberi dolog, de az érzés ördögi. És olyan is van, hogy megbocsátani is emberi dolog, de az érzés isteni. Tehát, ki szabad védenünk magunkat mások rosszakarata ellen, s sokszor az energia automatikusan, mint a bumeráng visszatér a feladóhoz, mert nem tud megsemmisülni, s ez rendben is van. Néha átalakul, s nem üt vissza a feladóra. Ezt is el kell fogadni. Ám nem kell nekünk is az ellenség módszerével élnünk, a bosszú, a gyűlölet még több gyűlöletet szít. Tehát ezt az energiát is kitisztítjuk ezzel a rítussal. Küldök önnek kb. 10 szertartást, csinálja meg mind, nem számít milyen sorrendben. Ezzel teljesen letisztulnak az energiák. Emellett a kinti bagua tükröt kell feltennie, azért, hogy kivédje magát, családját és otthonát a rosszakarókkal szemben, akár a szomszédasszonytól jön, akár más emberektől, de akár romos épületektől, közeli temetőtől jön a negativitás. Ez a tükör védelmet nyújt, s ekkor hiába tesz bárki bármit önök ellen, az nem lesz kihatással önökre.

– No jó, küldje akkor ezeket a dolgokat, s mikor kapok ismét munkát, ha ezt megteszem?

– Nézze, ha a múltkor megrendelte volna ezeket, a dolog nem fajult volna idáig. Most megállítjuk a veszteségek és szerencsétlenségek sorozatát. Innen indulunk, ahol vagyunk. Ami eddig elveszett, az odavan. Valószínű, hogy a dolgok a tisztítás után maguktól beindulnak pozitív irányba néhány hónapon belül, mert leginkább annyi kell, hogy letisztuljon minden. Ám ha ön nem tud várni annyit, akkor egy holdciklust mégis várjon ki, ez 29 nap, s gyorsításként egy talizmánt csinálok önnek új, sőt az eddiginél jobb munkahely bevonzására.

– Ez már beszéd!

– Mondja, ajándékba elküldjem a jó szomszédság mágiáját is? Képes volna megtenni?

– Most ugrat engem? No, de ha már fölajánlotta, hát küldje, azért is megteszem! Kíváncsi vagyok, hogyan fog ez megtörténni, s mikor.

– Jó, jelezzen majd vissza, a dolognak javulnia kell, ha jól megcsinálja a mágiát. Hogy mikor következik be a békülés, az több dologtól függ, de az ilyen mágiák akár pár évre is kiterjednek, ám legtöbb esetben pár hónapról van szó.