2024. április 25., csütörtök

Troli és villamos ütközött Brünnben

Több tucatnyi sérültje van annak a balesetnek, melynek során Brünnben az egyik kereszteződésben összeütközött egy trolibusz és egy villamos.

A villamos utasok nélkül közlekedett, a troliban tartózkodók közül azonban 38-an megsérültek, 12 utas állapota súlyos, a sérültek között két kiskorú is van. Hét utast a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a roncsok közül.

A baleset nem sokkal dél után történt, szemtanúk elmondása szerint abban a pillanatban, amikor egy gyalogos tilos jelzésnél kelt át az úton, s a trolibusz vezetője elránva a kormányt megpróbálta kikerülni őt.

A mentőszolgálat szóvivője pontosította, hogy összesen 38 sérült szorult ellátásra, akiket négy kórházba szállítottak. A helyszínre 10 mentőegységet vezényeltek ki. Közlekedésügyi szakértők szerint az anyagi kár körülbelül 40 ezer euró.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Egyelőre nem tudják megerősíteni, sem kizárni a szemtanúk véleményét, a baleset bekövetkezhetett a járművek technikai meghibásodását követően is, de valamelyik sofőr mulasztását sem zárhatják ki.