2024. április 24., szerda

Szeptembertől három szak indul magyar nyelven

Nyílt napot tartott a Zentai Gimnázium

Március 29-én, pénteken délután a Zentai Gimnázium épületében fogadták azokat a nyolcadikosokat szüleikkel, tanáraikkal együtt, akik középiskolai tanulmányaikat a gimnáziumban képzelik el. Ujházi Éva igazgató köszöntőjében röviden ismertette a 150 éves intézmény jelentőségét, majd az iskola két tanára, Marijana Golić és Recskó Emma bemutatta a gimnáziumot.

Diákok és szülők egyaránt érdeklődnek a gimnázium iránt (Gruik Zsuzsa felvétele)

Diákok és szülők egyaránt érdeklődnek a gimnázium iránt (Gruik Zsuzsa felvétele)

– Szeptembertől három szak indul magyar nyelven a Zentai Gimnáziumban: az általános, a társadalmi és nyelvi, valamint a természettudományi-matematikai szak. Újdonság, hogy most ősztől négy tantárgy közül lehet szabadon választani kettőt. Ezek a tantárgyak a nyelv, média és kultúra, az egyén, csoport, társadalom, az egészség és sport, valamint az oktatás a fenntartható fejlődésért – mondta Recskó Emma.

Kiderült az is, hogy a közelmúltban nemcsak az iskolaépület esett át teljes felújításon, de okoseszközökkel is bővült az eszköztár. Ezeket a fölszereléseket a gyerekek rendszeresen használják is a tanórákon.

Ezt követően az iskola jelenlegi és volt diákjai mesélték el meghatározó élményeiket. A gimnáziumban történő továbbtanulás melletti érvként azt hozták föl, hogy sokan 14 évesen még nem tudják, nem tudhatják, milyen irányban szeretnének továbbtanulni, de akárhogy is döntenek később, a gimnáziumi képzés erős alapot nyújt mind a természettudományi, mind a társadalomtudományi pályát választók számára. További előnyként hangzott el, hogy a tanulók számos versenyen részt vehetnek, és ott sokszor szép eredményeket érnek el, ennek köszönhetően pedig olyan városokba is eljuthatnak, mint Budapest vagy Brüsszel.

Ezt követően a jelenlévők megtekintették az iskola első osztályos diákjai által a nyelv, média és kultúra tantárgy keretén belül készített kedvcsináló videót, amely az iskola hétköznapjait mutatta be. A program zárásaként a diákparlament tagjai körbevezették a gyerekeket és szüleiket az épületben.