2024. április 23., kedd
VÍZILABDA

Magyarország kiütötte a címvédőt

Tavaly a spanyolországi Pontevedrában Görögország nyerte meg a női vízilabda-Európa-kupát, Magyarország így rögtön mély vízbe került, a címvédővel, a barcelonai Európa-bajnokság ezüstérmesével találkozott a sorozat idei, torinói negyeddöntőjében. Bíró Attiláék azonban nem hajtottak fejet a rivális előtt, sőt! Végig magabiztosan vízilabdázva 13:9-es győzelemmel bejutottak a legjobb négy közé.

A szövetségi kapitány már a hét elején hangsúlyozta, lépésről lépésre haladnak, a görögökre koncentrálnak. Szerencsére a rivális tavalyi, rendkívüli lajstroma nem ijesztette meg a magyar együttest, sőt talán csak olaj volt az egyébként is izzó tűzre: rendkívül jó támadójátékkal és még jobb védelemmel rukkolt elő a magyar gárda, s 4:1-es első negyeddel megadta a találkozó alaphangulatát. A folytatásban úgy tűnt, Görögország rendezi a sorokat, a magyarok azonban újfent villantak, s a második nyolc perc alatt el is döntötték a találkozót, a nagyszünetben már 8:4 állt az eredményjelzőn. A második félidőben rutinszerűen őrizték előnyüket a lányok, a görögöknek esélyük sem volt a felzárkózásra.

Magyarország a mai elődöntőben Oroszországgal mérkőzik.

„Nagy kérdés, mennyit vett ki belőlünk ez a meccs, miközben ellenfelünk pihenhetett. De ez csak minimális előnyt lehet, hiszen jó állapotban vagyunk. Az oroszok lefordulásait kell megakadályoznunk, avagy más karakterű összecsapás vár ránk” – taglalta az esélyeket Bíró Attila.

A másik ágon Olaszország–Hollandia találkozót rendeznek, miután a negyeddöntő másik mérkőzésén utóbbi legyőzte Spanyolországot 9:6-ra.