2024. április 24., szerda

Tavaszi nagytakarítás

A Komgrad hírei – Rajzpályázat gyerekeknek

A tavaszias időjárás beköszöntével a topolyai Komgrad Közvállalat a város és a tópart szépítésén dolgozik.

A takarítást a tóparti kemping területe körüli szakaszon kezdték el, ahol a megrongált és tönkrement mólók cseréjét is elvégezték a közvállalat dolgozói. A városban az útszegélyeket tisztították meg és a fákat metszették. Emellett folyamatos az illegális szeméttelepek felszámolása a város területén, valamint a kóbor állatok átmeneti befogadóállomásának a karbantartása. A héten a város tavaszi takarításának akciója keretében, gyűjtőpontokra tudják a polgárok elvinni a kidobásra szánt dolgaikat. A konténereket a megadott napokon, a megadott csomópontokon helyezték ki a vállalat munkatársai. Pénteken, ma a Becsei út és a Gombos János utca kereszteződésébe, a Vásártérre (a Cufi kávézónál), a Pavle Mićunović utcába (az otthonnál), a Spasenije Cane Babović és a Dragutin Matić utca kereszteződésébe, valamint a Vuk Karadžić és a Rákóczi Ferenc utca kereszteződésébe (a Gorica épületéhez) helyeznek ki lomgyűjtő konténereket. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezt az akciót a tervek szerint májusban megismételik.

Május 15-e, a Nemzetközi Klímaváltozás Akciónapja keretében a topolyai Komgrad Kommunális Közvállalat Topolya Község Művelődési Házával karöltve rajzpályázatot hirdet. A pályázat címe: Hulladékmentes élet. A pályázat célja, hogy a legfiatalabbak körében felhívják a figyelmet a környezetvédelemre. A gyerekeknek is fontos tudniuk, amennyiben a háztartási hulladékot szelektíven gyűjtjük, újra fel lehetne használni különböző termékek gyártására, ezáltal pedig nagymértékben csökkenthető Földünk szennyezettsége.

A pályázatra 3–6 év közötti gyermekek jelentkezését várják Topolya község területéről. A munkákat április 18-ig kell átadni Topolyán a Komgrad Közvállalatban vagy az óvodákban az óvónéniknél. A beadott pályaművekből kiállítást rendeznek.

Szeretgető

Április 4-én, csütörtökön 17 órától Szeretgető elnevezéssel baba-mama foglalkozást tartanak a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár olvasótermében. A Szeretgető egy olyan baba-mama-apa foglalkozásokat magában foglaló csoportos tevékenység, amelynek során a kicsik anyukájukkal vagy apukájukkal együtt énekelnek, mondókáznak. A részvételi díj 200 dinár.