2024. április 25., csütörtök

Díjazott műszaki iskolás diákok

Az adai Műszaki Iskola tanulói több kategóriában is sikeresen szerepeltek Szekszárdon

Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatója a minap arról számolt be, hogy diákjaik közül többen is kimagasló teljesítményt nyújtottak a 15. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermékverseny szekszárdi döntőjén március 21-én és 22-én.

– Fődíjasaink is vannak, és helyezettjeink is, akikre mind büszkék vagyunk. Elsőként Deissinger Dánielt és Jakus Gergelyt szeretném kiemelni, akik iskolánk gépésztechnikus – számítógépes szerkesztő szakának végzős tanulói, és akik a verseny szekszárdi döntőjén a legjobbnak bizonyultak. Számítógéppel támogatott tervezés kategóriában elhozták az első díjat az általuk tervezett és megalkotott vibrációs gép bemutatásával. Felkészítő tanáruk Rácz Szabó Ákos volt, és Fekete Lajos tanár úr segítette őket az elektronikai dolgokat illetően. Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást az adai Vibdo Engineering cégnek, amely szakmai segítséget nyújtott tanulóinknak a projektum kidolgozásához, és hozzájárult ahhoz is, hogy a fiúk által tervezett berendezést Szekszárdon is bemutathassák – hangsúlyozta a Műszaki Iskola Igazgatónője.

– Smit Erik harmadikos tanulónk, aki számítógépek elektrotechnikusa szakon tanul, a Logic Trailer című pályaművével a számítógépes animáció kategóriában harmadik díjat érdemelt ki, a játékprogramok csoportjában pedig 7. helyezett lett a Werewolf elnevezésű programjával. Madarász Máté negyedikes CNC-technikus tanulónk szintén a harmadik helyen végzett a bemutatott játékprogramjával. Felkészítő tanáruk Bíró Árpád volt. Mihályi Csenge és Mihályi Zselyke testvérpár, harmadik, illetve negyedik osztályos építésztechnikusaink a számítógéppel támogatott tervezés kategóriában a pécsi székesegyház virtuális modelljét mutatták be, és ezzel a munkájukkal az ötödik helyen végeztek. Mentoruk Csomor Dániel volt – mondta Gilice Hilda, aki hozzátette, hogy a diákok nagyon sokat készültek a 15. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermékversenyre, amit az eredmények türköznek is.

– Fődíjasaink részéről már tavaly megszületett az ötlet, hogy egy ilyen vibrációs gépet készíthetnének a következő Neumann-versenyre, úgyhogy ők nagyon szorgalmasan dolgoztak. Sok tanításon kívüli órát töltöttek ennek a gépnek a megtervezésével, legyártásával, üzembe helyezésével, illetve a szállításánál is sokat közreműködtek – fogalmazott az intézményvezető, hozzátéve, ez az eredmény motiválóan hat rájuk, a felkészítő tanárukra és az adai Műszaki Iskolára is.