2024. április 20., szombat

A fejlődésben a siker

Újítások a Dukay-Sagmeister Borászatban

Sikeres pályázatnak köszönhetően a magyarkanizsai Dukay-Sagmeister Borászat lépést tart a kor vívmányaival, és az utánpótlás kineveléséről is gondoskodik. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából a közelmúltban több újdonsággal is elő tudtak rukkolni.

– 2018-ban a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. azon pályázatára jelentkeztünk, amely a külhoni magyar családi vállalkozások támogatására irányult. Ezen ugyanis szerencsére mi is részt tudtunk venni. Ennek az volt az egyik feltétele, hogy egy pályakezdő fiatalnak szakmai gyakorlatot biztosítsunk, amit sikerült is megvalósítanunk, nagy örömünkre, ugyanis nem egyszerű feladat ebben a szakmában induló fiatalt találni. A szabadkai Lazar Nešić középiskola segítségével, amit külön köszönünk, sikerült egy palicsi kislányt találnunk, aki 2018-ban fejezte be a technológiai szakot, ahol borászati szaktantárgy is volt, és palackozástechnológia. Ökrös Enikő így nálunk tanult, a szüret óta velünk volt, és a borászati folyamatnak minden elemét meg tudta tekinteni, illetve részt is tudott benne venni – mesélte Sagmeister Ernő borász, akitől azt is megtudtuk, hogy a pályázatnak köszönhetően egyéb dolgokat is megvalósítottak, köztük egy palackozó gépsort is vásároltak.

– Töltőgép és palackzáró egyben, továbbá saját borszivattyúval is rendelkezik, és inert gázt tud a bor felszínére juttatni, mielőtt a parafa dugó belekerülne a palackba, ami által védi azt az oxidációtól. A márka, a Gai a világ legjobb cége ilyen téren – magyarázta Sagmeister Ernő, aki elmondta azt is, hogy a Dukay-Sagmeister Borászat megújult, háromnyelvű honlapján nemcsak nézelődni és tájékozódni lehet, hanem a www.dukay-sagmeister.com a címet felkeresve tagságot is lehet váltani, ami különféle kedvezményekre jogosít fel.