2024. április 19., péntek
ÚSZÁS

Szilágyi országos csúccsal aranyérmes

Nagyon jól kezdte szereplését az óbecsei Szilágyi Csaba a Debrecenben zajló magyar országos úszóbajnokságon. A jelenleg a hódmezővásárhelyi klubban edző fiatalember a 100 méteres mellúszás döntőjében új országos csúccsal (59,40) végzett az első helyen, több mint egy teljes másodpercet vert a mezőnyre, ráadásul eredményével vb-kvótát is szerzett.

A zentai születésű, Győrben versenyző Szabó Szebasztián egy negyedik hellyel indított, a Tisza-parti tehetség 22,54 másodperces idővel ért célba az 50 méteres gyorsúszás döntőjében. Mint ismeretes, Szabónak nem ez a fő száma, elsősorban a pillangóra összpontosít, korábban azt is elárulta, hogy jelenleg a hosszabb távra, azaz a 100-ra koncentrál, elsődleges célja 53 másodperc alá kerülni. Az 50 gyorsot egyébként Lobanovszkij Maxim nyerte meg 21,79-es idővel, amely belül van a vb- és az olimpiai kvalifikációs időn is.

A nap meglepetését Kapás Boglárka szolgáltatta, aki a 200 méteres pillangó döntőjében maga mögé utasította Szilágyi Liliánát és Hosszú Katinkát is. A korábban gyorsúszószámokban érdekelt Kapás az elmúlt időszakban váltott inkább pillére, s eddigi eredményei alapján úgy tűnik, nem is hiába.