2024. április 20., szombat

A jövő sportolóiért

A sportminiszter Kishegyes községbe látogatott – Felszerelést kapott a bácsfeketehegyi iskola és a szeghegyi labdarúgóklub

Tegnap délelőtt Kishegyes községbe látogatott Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

A rangos vendéget Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, Szűgyi István, a községi képviselőt-testület elnöke és az önkormányzat tisztségviselői fogadták. A miniszter elsőként a szeghegyi Njegoš Labdarúgó Klub futballpályáját tekintette meg, majd a bácsfeketehegyi sportcsarnokban a Jadran Kézilabdaklub női sportolóival találkozott.

Kishegyes községben az iskolai sport, és az ahhoz való viszonyulás példaértékkel bír, nyilatkozta látogatása során Vanja Udovičić sportminiszter.

– A legjobb módja annak, hogy meggyőződjünk róla milyen állapotban van a sport és az ifjúságpolitika, az, hogy személyesen eljövünk és elbeszélgetünk a helybeliekkel. Így megtudhatjuk, mi mindent végeztek el eddig, és mit terveznek az elkövetkező időszakra vonatkozóan. Örülök, hogy Kishegyes község polgármestere prioritásai élére helyezte az ifjúságpolitikát és a sportot. Külön köszönetet mondok neki, amiért a hangsúlyt az iskolai sportra helyezi, hiszen ez képezi a különböző sportok alapját. Kevés olyan önkormányzat van Szerbiában, amely így tekint az iskolai sportra. Ilyen színvonalú iskolai sportolókból igazi élsportolók fejlődhetnek ki. Köztársasági szinten is szeretnénk növelni az iskolai sportokban résztvevő gyermekek számát, ezért támogatjuk továbbra is sportszerekkel és -eszközökkel az iskolákat. Tesszük mindezt azért, hogy a gyerekeknek minőségesebb felszerelése legyen a tornaórákon, emellett pedig a tornatermekben edző sportklubok körülményeit is javítjuk – nyilatkozta a miniszter, majd arról is beszélt, hogy a gyerekeket és a szüleiket is arra szeretnék ösztönözni, hogy foglalkozzanak sporttal. Kishegyes község nagyon szép példa, ha a lakosság és a sporttal foglalkozó gyerekek arányát nézzük. Ez olyan irány, amit egész Szerbiának példaként követnie kell, fogalmazott Udovičić.

Vanja Udovičić találkozott a Jadran KK fiatal sportolóival (Lakatos János felvétele)

Vanja Udovičić találkozott a Jadran KK fiatal sportolóival (Lakatos János felvétele)

A miniszter különböző sportszerekkel és -felszereléssel támogatta a szeghegyi labdarúgóklubot, valamint a bácsfeketehegyi iskolát és kézilabdaklubot, és további támogatásokról is biztosította őket. A látogatás során szóba került a szeghegyi labdarúgópálya lelátójának építése és a bácsfeketehegyi sportcsarnok tetőszerkezetének rekonstrukciója is.

Nagy öröm számunkra, hogy a szerbiai sport egy nagy legendája községünkbe látogatott – mondta a médiának Marko Lazić polgármester. A miniszter azért jött, hogy megnézze, a sportolóink hogyan fejlődnek, fogalmazott, majd meghívta a minisztert a bácsfeketehegyi meggynapokra.

A minisztérium támogatása nagyon sokat fog jelenteni a kézilabdaklub számára, mondta el a médiának Peko Konjević, a Jadran Kézilabdaklub elnöke. Fontos, hogy minisztérium felismerte a sport fejlesztésének lehetőségeit a kis közösségekben is, hiszen nem csak a nagy központok teszik lehetővé a gyerekek számára, hogy sportoljanak és sikereket érjenek el. Erre jó példa a Jadran Kézilabdaklub is: a fiatalabb pionír csapata első a vajdasági ligában és már kiharcolták az állami bajnokságon való részvétel jogát, számolt be Konjević.