2024. április 25., csütörtök
EB-SELEJTEZŐK

Krstajić: Reális eredmény

Döntetlennel kezdte a jövő évi Eb selejtezősorozatát a szerb válogatott, amely hétfő este a címvédő Portugália otthonában, Lisszabonban lépett pályára. Mladen Krstajić tanítványai 1:1-es eredményt értek el, ami biztató kezdésnek tekinthető egy jó szereplés felé, hiszen várhatóan ez volt a legnehezebb vendégjáték a csoportban.

Tadić gólja értékes pontot jelentett Szerbiának (Fotó: Beta/AP)

Tadić gólja értékes pontot jelentett Szerbiának (Fotó: Beta/AP)

Hamar nagy lehetőséghez jutottak a szerbek, hat perc játék után Rui Patricio buktatta a kapuja elé ívelt labdára tartó Gaćinovićot. A jogos büntetőt a „gólpasszt” adó Tadić váltotta előnyre (7.). A következő kulcsmomentumra félórányi játék után került sor: Cristiano Ronaldo jelezte sérülését, s mivel a baj komolynak bizonyult, Pizzinek kellett váltania a szupersztárt. CR7 kiszállása azonban nem törte meg a portugálok lendületét, aminek még a pihenő előtt meglett az eredménye: a portói Danilo Pereira jó húsz méterről szépségdíjas bombával lőtte ki Dmitrović jobb felsőjét (42.). Mint később kiderült, ezzel a végeredményt is beállította, a folytatásban a portugál mezőnyfölény és az időnkénti szerb előrenyomulások nem vezettek újabb gólig.

A mérkőzés képét tekintve reális eredménynek tartja a döntetlent Krstajić kapitány. „Az történt, amire számítottunk, erős Portugáliát és szervezett, fegyelmezett szerbeket láttunk a pályán” – fogalmazott az edző.

A B csoport másik meccsén Ukrajna csak hosszabbításbeli öngóllal gyűrte le Luxemburgot (1:2).

A játéknapon Franciaország és Anglia egyaránt négygólos győzelmet ünnepelt. A gallok a H csoportban 4:0-ra ütötték ki Izlandot az előző kontinenstorna negyeddöntőjének „visszavágóján”. Anglia Montenegróban lépett pályára, ahol húsz perc után hátrányba került, majd sorrendben ötöt vágott a házigazdának.

B csoport

1. Ukrajna

2

1

1

0

2:1

4

2. Luxemburg

2

1

0

1

3:3

3

3. Portugália

2

0

2

0

1:1

2

4. Szerbia

1

0

1

0

1:1

1

5. Litvánia

1

0

0

1

1:2

0