2024. április 25., csütörtök

Bautistával tizedszer és a 850.-ért

Miután Roger Federer két szettben (7:5, 6:3) verte Filip Krajinovićot, a nyolcaddöntőtől Novak Đoković maradt Szerbia egyetlen képviselője a Miamiban folyó 1000-es tornán.

A múlt éjjel a világelső a vártnál sokkal nehezebben nyert a balkezes argentin Federico Delbonis ellen. Novak három játszmában harcolta ki a továbbjutást, noha mindháromban elsőnek jutott breakelőnyhöz. Az elsőben 5:2-ről engedett egyenlítést, a másodikban pedig 3:1-ről fordítást, viszont, mint az előző körben, a döntő játszmában ezúttal is teljes fölényt harcolt ki, amivel jelezte, hogy valamivel jobb összpontosítással és igyekezettel sokkal gyorsabban és könnyebben is nyerhetett volna. Ma már nem engedheti meg a könnyelműséget, hisz riválisa a nyolcaddöntőben a két idei legyőzőjének egyike, a spanyol Roberto Bautista lesz, aki a szerbet az év elején, Dohában múlta felül. Kettőjük mérlege 7:2-re áll, a spanyol ugyanis 2016-ban az évzáró mestertornán is győzni tudott. Statisztikai érdekesség, hogy immár hetedszer játszanak a nyolcaddöntőben, és az eddigi hat ilyen meccsükön rendre Đoković kerekedett felül. Novaknak a mai meccs azért is érdekes lehet, mert siker esetén 850. profi meccsét nyeri meg, és az öröklistán már csak hússzal marad le a 7. Andre Agassitól és 25-tel a 6. John McEnroe-tól.

E meccs győztese a negyeddöntőben a címvédő amerikai John Isner és a brit Kyle Edmund csatájának továbbjutójával mérkőzik, a felső ágon pedig még a BazilasviliAuger-Aliassime és a ĆorićKyrgios mérkőzés lesz műsoron.

A fentiből adódik, hogy Dušan Lajović kikapott az ausztrál Nick Kyrgiostól. Az ópázovai meg sem közelítette a Nisikori ellen nyújtott teljesítményt, másrészt az ausztrál sem adott sok esélyt.

A nőknél az éjjel már a nyolcaddöntő teljes műsora folyt a HalepVenus Williams rangadóval. Nem sok üres hely lesz a lelátón az AndreescuKontaveit meccsen sem, hisz a publikumot lázban tartja, hogy a fiatal kanadai vajon Indian Wells után Floridában is képes lehet-e a bravúrra, amivel a ranglistán feltörne a 15 legjobb közé. A múlt éjjel egyetlen meglepetése a német Tatjana Maria győzelme volt az amerikai Sloane Stephens ellen, aki az utóbbi hetekben csapnivaló formában szerepel.