2024. április 23., kedd
TISZA MENTI LIGA

Izgalmas meccsen nyert a padéi Tisza

Nem tudott győzni az adai AFK – Az éllovas könnyedén verte a Csókát

Martonos: Jedinstvo–Tromeđa 2:1 (2:0)

Jedinstvo-pálya, 40 néző, vezette M. Bojin (Padé). Góllövők: Sáfrány a 3. és Bite a 35., ill. Győri a 49. percben.

Jedinstvo: Rekecki, Bajusz, Jablonszki (Nagy J.), Pósa, Bite, Juház (B. Ateljević), Varga, Haskó, Simić, Sáfrány, Nagy T. (Jakovljev).

Tromeđa: Krstić, Pap D., Horváth, Domonkos A. (Farkas), Domonkos K., Domonkos L., Mihók Kucora (Lakatos), Győri, Ágoston, Homolya (Gulyás), Fehér.

A martonosi Jedinstvo első győzelmét a Tromeđa ellen szerezte meg ebben a szezonban, ám a három pont ellenére sem tudták megelőzni riválisukat, mert a Tromeđa jobb gólkülönbséggel rendelkezik. A hazaiak legjobb játékosa Sáfrány volt, aki a meccs elején előnyhöz juttatta csapatát. A 20. percben Bite 2:0-ra alakította az állást. A második félidőben Győri szépített. A hazai csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, de így is megtartották az előnyt.

Padé: Tisza–Horgos 1911 4:3 (2:0)

Tisza-pálya, 50 néző, vezette: Jonić (Nagykikinda). Góllövők: Lengyel F. a 12., Trenka a 44., Liptai az 53. és a 83., ill. Puljaji a 64. és a 74., Somogyi a 77. percben.

Tisza: Kovács, Zombori, Lengyel F., Süli, Liptai, Radanov (Ignjin), Maletin, Trenka, Lengyel G., Bús, Jenei.

Horgos 1911: Makra I., Kakas (Aladžić), Törtelyi, Vadas, Szabó, Veselinov, Hoksza (Makra N.), Ivančić (Somogyi), Puljaji, Dobó, Kolompár.

A 12. percben Trenka lövését hárította Makra István, ám a kipattanó labdát Lengyel Ferenc a kapuba juttatta. A második gólnál a horgosiak védelme rosszul reagált Liptai lövésére, s ezúttal Trenka talált be. A harmadik hazai gólt Liptai a tizenhatos sarkáról rúgta. A padéiak az előny birtokában visszavettek a tempóból, s Puljaji két, valamint Somogyi egy góljának köszönhetően a horgosiak kiegyenlítettek. A 83. minutumban a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára, a tizenegyespontról pedig Liptai volt eredményes.

Ada: AFK–Jedinstvo (Ó) 2:2 (1:0)

Rekreációs központ, 100 néző, vezette: Maletin (Törökkanizsa). Góllövők: Segedinski a 9. és Laták a 68., ill. Rankov a 49. és a 71. percben.

AFK: Balázs, Grdanov (Szabó), Vujić, Šević, Pekó, Világos, Pozsár, Bikicki, Sziráki (Laták), Péter, Segedinski (Stepančev).

Jedinstvo (Ó): Rice, Ilić, Đerić (Kalmár), Brzak, Zivlak, Jovanov, Mikluc, Šećerov, Majer (Rankov), Milanov, Kobleher.

Kétszer is vezetett, mégsem tudott győzni hazai pályán az adai csapat. Az ókeresztúriak teljesen egyenrangúan küzdöttek, és az elemében levő Rankov révén kiharcolták a döntetlent. A 9. percben bal oldali szögletet követően középen Segedinski kaparintotta meg a labdát, távoli lövése megpattant, és Rice mellett a hálóba vágódott. Ezután Sziráki, majd Vujić próbálkozott emeléssel, illetve lövéssel, de Rice mindkétszer bravúrosan hárított. A 27. percben Segedinski fejese a kapufáról pattant a mezőnybe. A vendégek következő támadásánál az adai védelem nagyot hibázott, de Milanov az üres kapu mellé gurított. A szünet után, a 47. percben a vendégek kétszer is lőhettek kapura közvetlen közelről, Balázs azonban mindkét esetben mentett. Két perccel később ismét hibázott az adai védelem, Rankov kiugratása után először a kapufát találta el, majd közelről a kapuba gurított. A 68. percben Laták passzolt Pozsárhoz, aki lefutotta a védőket, és lapos lövéssel ismét megszerezte az adaiaknak a vezetést. Három perccel később jött a hideg zuhany: Rankov három adai védőt csapott be, majd a bal alsó sarokba lőtt, és egyenlített. A 83. percben Pekó végzett el szabadrúgást mintegy 30 méterről, lövését a vendégek kapusa lábbal védte. A játékvezető a kétes szituációkban ítéleteivel rendre az adai gárdát sújtotta, emiatt kellett elhagynia idő előtt a pályát Világosnak is, aki megkapta második sárga lapját.

Mohol: Bácska–Csóka 4:1 (2:0)

Bácska-pálya, 100 néző, vezette: Zekonja (Nagykikinda). Góllövők: Szűgyi a 3. és a 90., Stefanović a 33. és Krizsán P. a 72. (11-esből), ill. Mićin a 75. percben.

Bácska: Đukić, Dongó (Šević), Kuburić, Stefanović, Krizsán M., Kurtešanin, Krizsán P., Miricki (Parabućski), Vlajković, Radonić (Cifrić), Szűgyi.

Csóka: Militarov, Krsmanović, Popov (Jovanović), Bulajić, Péter, Konculić, Jolić, Mellik (Vasin), Ćinkul (Šustran), Mićin, Golić.

A moholi csapat játékosai ezen a találkozón csak annyit adtak ki magukból, amennyi a biztos győzelemhez kellett. A vendégek a mérkőzés nagyobb részében nem jelentettek komolyabb veszélyt a moholiak kapujára, csak a második félidő közepén rázták meg magukat, amikor a becsületgól született. A mérkőzés legjobbja a moholiak szélsője, Szűgyi volt, aki két gólja mellett többször megállíthatatlanul robogott végig a jobb szélen, illetve cselezte be magát a kapu előterébe, gólhelyzetet kialakítva. A 33. percben Szűgyi bal oldali beadása után Stefanović közelről a kapuba gurított, a 72. percben pedig a moholi szélső buktatása után megítélt büntetőt váltotta gólra Krizsán Péter. A csókaiak a 39. percben szépíthettek volna, de Bulajić távoli bombája kissé elkerülte a jobb alsó sarkot.

Magyarkanizsa: Potisje–Graničar (Gyála) 2:1 (0:1)

Népkerti pálya, 120 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa). Góllövők: Muhi a 46. és Balgó az 52., ill. Božin a 33. percben.

Potisje: Bohata, Bagi, Domonkos, Horvát, Nagy, Papdancsó, Huszák (Csehák), Fodor, Balgó, Szakács (Kiss), Muhi.

Graničar: Pantelin, Z. Popović (Redžić), Todorović (Jovanov), Dražić, Sarapa, Lukšić, Božin, Stojkov (Begeši), Jevtić, B. Popović, Božanin.

Jó iramú, igazi bajnoki mérkőzésen a tavaszi idényben a Potisje zsinórban harmadik győzelmét aratta. Az első félidő hazai támadásokkal kezdődött, a vendégek főleg ellentámadásokkal próbálkoztak. Több kihagyott hazai helyzet után a 33. percben Sarapa nagy erejű szabadrúgását Bohata röviden kiütötte, és a befutó Božin a léc alá bombázva megszerezte csapata vezető gólját. Az első félidő további részében a hazaiak támadtak többet, de helyzeteiket nem sikerült kihasználniuk, így egygólos vendégvezetéssel tértek pihenőre a csapatok. A második félidő első percében egy gyors hazai támadás után Muhi a tizenhatos vonaláról lapos lövéssel a bal alsó sarokba bombázott, és kiegyenlítette az eredményt. A hazai csapat tovább fokozta támadásait, az 52. percben egy jobb oldali beadást Balgó remek mozdulattal fejelt a vendégek kapujába, és megszerezte csapata számára a vezetést. A hátralévő időben a hazaiak hiába támadtak, nem sikerült több gólt szerezniük, a vendégek ellentámadásait a védelem biztosan hárította, így már nem változott a mérkőzés eredménye.

Tornyos: Tornyos–Šampion 4:1 (2:1)

Tornyosi pálya, 30 néző, vezette: Krušić (Magyarkanizsa). Góllövők: Rusák a 7., Homolya M. a 14., Kokrehel a 74. és Csernák a 79., ill. Stojičić Sl. a 28. percben.

Tornyos: Memedović, Nagy No., Szőke, Homolya G., Nagy Ni., Kokrehel, Kaszás, Csernák, Karácsonyi, Homolya M., Rusák.

Šampion: Csóti, Sa. Stojičić, Buza (Tóth), Körmöci, Malagurski, Csanádi, Móra (Süli), Babicković, Sl. Stojičić, Virág (Krajnović), Bíró.

A bajnoki címért küzdő tornyosi csapat Rusák góljával már a 7. percben megszerezte a vezetést, az ifjú tehetség kicselezett néhány védőt, majd 16 méterről a kapuba lőtt. Néhány perc múlva megduplázta előnyét a hazai gárda, Homolya Miklós egy kapusról kipattanó labdából volt eredményes. A tavaszi idényt két vereséggel kezdő vendégek a félidő derekán visszajöttek a meccsbe, Stojičić Slobodan pattogós lövése ugyanis meglepte Memedovićot, és a labda a kapus mellett a hálóban kötött ki. A 2. játékrészben a becsületesen küzdő oromi együttesnek voltak lehetőségei az egyenlítésre, a vendéghelyzetek azonban kimaradtak. A hajrában a tornyosiak két szépségdíjas találattal bebiztosították győzelmüket.

A 18. forduló: Tornyos–Šampion 4:1, Jedinstvo (Ó)–AFK 2:2, Potisje–Graničar 2:1, Tisza–Horgos 1911 4:3, Slavija–Jadran 1:1, Bácska–Csóka 4:1, Jedinstvo (M)–Tromeđa 2:1. A Hajduk szabad volt.

1. Bácska

17

15

1

1

54

14

46

2. Tornyos

16

13

2

1

64

21

41

3. Potisje

17

11

3

3

43

19

36

4. AFK

17

10

3

4

58

25

33

5. Horgos 1911

17

10

1

6

41

18

31

6. Csóka

17

9

2

6

28

26

29

7. Tisza

17

8

2

7

40

31

26

8. Jadran

17

7

4

6

33

34

25

9. Jedinstvo (Ó)

17

6

3

8

30

35

21

10. Graničar

17

6

2

9

23

31

20

11. Slavija

17

6

2

9

21

39

20

12. Hajduk

16

3

6

7

21

35

15

13. Šampion

17

3

3

11

24

34

12

14. Tromeđa

16

1

0

15

10

67

3

15. Jedinstvo (M)

17

1

0

16

13

74

3

A következő fordulóban (március 30., 31.): Tromeđa–Bácska, Csóka–Slavija, Jadran–Tisza, Horgos 1911–Potisje, Graničar–Jedinstvo, AFK–Tornyos, Šampion–Hajduk. A Jedinstvo (M) szabad lesz.

SZABADKAI VÁROSI LIGA

Csantavér: Csantavér–Udarnik 2:3 (0:1)

Csantavéri sportközpont, 120 néző, vezette: Csapó (Szabadka). Góllövők: Bózsity Martin a 66., Kelemen a 69., ill. Đorđević a 40., Rađenović a 81. és Vujatović a 90. percben.

Csantavér: Pesti, Bózsity Martin, Bózsity Márk (Engi), Udvardi, Szabó A., Kecsenovity, Szabó F., László, Barna (Kelemen), Papdi, Szedlár.

Udarnik: Lulić, Knežević, Svorcan, Vujatović, Đorđević, Stanić, Rađenović, Vujančić, Prijić, Kitanović, Kuktin.

Az őszi fordulóban elmaradt mérkőzést pótolták a csapatok. Az első félidő utolsó pillanataiban szerezték meg a vezetést a vendégek. Egy előreívelt labdát Đorđevic fejelt a kapuba. A második félidő elején majdnem növelték előnyüket, de Kitanović lövése csak a kapufát találta el. A kimaradt vendéghelyzet után a csantavériek megfordították a mérkőzést. Szedlár bal oldali beadását Bózsity kapásból lőtte a kapuba, pár perccel később Kelemen kapott egy remek labdát, és magabiztosan gurított a kapus mellett a hálóba. Kicsivel később Kitanović kiállításával úgy látszott, meglesz a hazai győzelem, de a meggyesiek a mérkőzés hajrájában egy jobb oldali szöglet után Rađenović fejesével egyenlítettek. Az utolsó percben ismét egy szabadrúgás után Vujatović fejesével már győzelmüket is ünnepelhették.

NŐI LABDARÚGÁS – I. LIGA

Magyarkanizsa: TSC Magyarkanizsa–Radnički (Niš) 5:0 (0:0)

Magyarkanizsai pálya, 100 néző, vezette: Stojiljković (Újvidék). Góllövők: Knežević a 49., Janković az 52. és a 80., Magosi a 82. és a 90. percben.

TSC Magyarkanizsa: Ubović, Sóti (Totajev), Lazić (Kovács), Jelača, Szilusi, Jonović (Gavrilović), Körmöci, Drobnjak (Magosi), Janković, Balázs, Knežević (Božić).

Radnički: Bošković (Aćimović), Radenković, Jovanović, Dimitrijević, Dinčić, Andrejić, Stojanović, Milenković, Krstić, Marković, Đorđević.

Idei első hazai mérkőzésén magabiztosan gyűjtötte az újabb három pontot a magyarkanizsai csapat. A kék-fehérek már az 1. félidő után gólokkal vezethettek volna, Balázs, Janković, Knežević és Jonović lövései azonban pontatlannak bizonyultak. A folytatásban már jobban céloztak a délvidéki együttes játékosai, akik a 49. percben szerezték meg a vezetést, miután a bal oldalon előretörő Knežević Milana a kimozduló kapus mellett a bal alsó sarokba helyezett. Három perc múlva megduplázta előnyét a hazai gárda, egy jó ütemű kiugratást követően Janković Milana mattolta Boškovićot. A hajrában az egyre jobban fáradó niši védelem még háromszor kapitulált, a találkozó utolsó két gólját a kisebb szünet után visszatérő Magosi Emese szerezte, aki előbb egy méterről volt eredményes, majd lefutotta a védőket, és higgadtan a hálóba gurított.

A 11. forduló: Kolibri–Karađorđe 0:0, Polet–Mačva 1:4, TSC Magyarkanizsa–Radnički 5:0, Zemun–Lavice 5:1, Rad–Kolubara 2:1. Az élcsoport: 1. Zemun 31, 2. TSC 28, 3. Mačva 22, 4. Rad 18 pont stb.

A következő forduló (április 13-án): Karađorđe–TSC, Radnički–Zemun, Lavice–Polet, Mačva–Rad, Kolubara–Kolibri.

FEJLESZTÉSI LIGA

Magyarkanizsa: TSC Magyarkanizsa–Polet 2:0 (1:0)

Magyarkanizsai pálya, 20 néző, vezette: Vukanović (Szabadka). Góllövők: Visnyovszki a 16. és Soklovački (11-esből) a 37. percben.

TSC Magyarkanizsa: Dimitrijević, Golić, Borsos, Lulity, Soklovački, Visnyovszki, Pajić, Dujin, Suvajac, Radosavljević (Bicskei), Prkosovački (Szkenderovity).

Polet: Bulić, Inđić (Strunjas), Talpai, Semjenčuk, Dalić, Bijekić (Lupičević), Vezmar, Firman (Bunjevčev), Srpak (Madzgalj), Miletić, Stojanović (Jomivić).

A magyarkanizsai klub utánpótláscsapata magabiztos játékkal szerezte meg nyolcadik győzelmét a bajnokságban. A végig nagy mezőnyfölényben játszó kék-fehérek a 16. percben jutottak vezetéshez, amikor egyik legjobbjuk, Visnyovszki Vivien szépen kilépett a védők között, és a kimozduló kapus mellett higgadtan a kapuba gurított. A kemény belépőkkel tarkított mérkőzés végeredménye a 2. félidő elején alakult ki, amikor a középhátvéd posztján szereplő Soklovački Krisztina magabiztosan értékesített egy lökésért megítélt büntetőt. A csapatkapitányi karszalagot viselő játékosnak ez volt a 11. gólja a pontvadászatban.