2024. április 16., kedd
EB-SELEJTEZŐK

Eb 2020, B-csoport: Szerbia ikszelt Portugáliával

Második mérkőzésén is döntetlent játszott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a portugál labdarúgó-válogatott, amely Ukrajna után Szerbiával is ikszelt hazai környezetben. Ráadásul legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldót az első félidőben le kellett cserélni combsérülés miatt. Az ukránok a 93. percben esett öngóllal nyertek Luxemburgban.

Fotó: Beta/AP

Fotó: Beta/AP

A portugál és a szerb válogatott a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatában is összecsapott egymással, akkor Fernando Santos együttese hazai pályán és idegenben is 2–1-re nyert. Azokon a meccseken viszont egyszer sem került hátrányba, nem úgy a mostani találkozó hetedik percében: Dušan Tadić tizenegyesgóljával a szerbek hamar megszerezték a vezetést (0–1).

A portugálok problémáját tetézte, hogy az első fél óra végén elveszítették Cristiano Ronaldót, aki egy sprint közben vélhetően combizomhúzódást – rosszabb esetben combizomszakadást – szenvedett. A Juventus klasszisának helyére a 31. percben Pizzi állt be. Egyelőre nincs hír arról, hogy az ötszörös aranylabdás sérülése mennyire súlyos.

Csapata viszont jól reagált a kiválására, Danilo révén ugyanis az első félidő hajrájában pompás góllal egyenlített (1–1).

A szünet után a portugálok jóval többet veszélyeztettek, mint vendégeik, de erőfeszítéseiket nem koronázta újabb gól, így ezúttal is meg kellett elégedniük egy ponttal.

A csoportot két játéknap után Ukrajna vezeti, amely hátrányból felállva, Gerson Rodrigues hosszabbításban esett öngóljával győzte le idegenben Luxemburgot.

A portugálok legközelebb szeptemberben lépnek pályára az Eb-selejtezőkön – Szerbia vendégeként –, júniusban Ukrajna–Szerbia és Litvánia–Luxemburg meccsel folytatódnak a B-csoport küzdelmei.

B csoport:
Portugália-Szerbia 1-1 (1-1)
----------------------------
gól: Danilo (42.), illetve Tadić (7., 11-esből)

Luxemburg-Ukrajna 1-2 (1-1)
---------------------------
gól: Turpel (35.), illetve Cigankov (40.), Rodrigues (93., öngól)

A csoport állása: 1. Ukrajna 4 pont/2 mérkőzés, 2. Luxemburg 3/2, 3. Portugália 2/2, 4. Szerbia 1/1, 5. Litvánia 0/1