2024. április 19., péntek
ÁLLÁSBÖRZE NAGYBECSKEREKEN

Több mint hétszáz munkahelyet kínálnak

Harminckét vállalat összesen 719 különféle szakosítással rendelkező dolgozót keres a mára bejelentett nagybecskereki állásbörzén. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagybecskereki hivatalából közölték, hogy a munkanélkülieket 11 és 14 óra között várják a helybeli Medison sportcsarnokban.
Legtöbb esetben járművezetőket, kereskedőket, eladási ügynököket, raktárosokat, rakodómunkásokat, termelési dolgozókat, henteseket, pékeseket, szakácsokat, pincéreket, varrókat, villanyszerelőket, építési és fémipari dolgozókat, mezőgazdasági-, gépész és villamossági mérnököket keresnek.
A tavalyihoz képest az idén csaknem kétszer több dolgozót keresnek, viszont már a 2018-as állásbörzéken is a vártnál jóval kevesebb munkanélküli jelent meg.

Nagybecskereken 2005 óta tartanak állásbörzéket, évente többet is, amelyeken eddig több mint négyezren jutottak munkahelyhez.

Közép-Bánátban az elmúlt egy év alatt jelentős mértékben csökkent a munkanélküliek száma. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagybecskereki hivatalának a kimutatása szerint a körzetben tízezer, Nagybecskerek város területén pedig négyezer ötszáz munkanélküli van. Három évvel ezelőtt a körzetben 16 500-an kerestek munkát, Nagybecskereken pedig több mint nyolcezer munkanélküli volt.