2024. április 26., péntek

Fogadta a kormányellenes tüntetőket a VRTV vezetősége

Az egy asztalhoz ülést pozitívumként, a választ negatívumként ítélték meg a megmozdulások képviselői

A Vajdasági Rádió és Televízió vezetőségével tárgyaltak ma az Egy az öt millióból tüntetés képviselői, írja a Beta.

A VRTV jelenlegi székházában fogadta a megmozdulás képviselőit a médiház igazgatója és más vezető beosztású tisztségviselői, ahol a tüntetők hangot adhattak véleményüknek, miszerint a médium nem tájékoztat megfelelően az Újvidéken és Vajdaság más helységeiben megtartott megmozdulásokról.

A tüntetők írásban is kifejtették álláspontjukat, a dokumentumba belefoglalták a témával kapcsolatos követeléseiket is. A követelésekben azt írják, a VRTV folyamatosan, tárgyilagos és professzionális módon értesítse a közvéleményt a tüntetések sorozatáról, valamint hírműsoraiban szenteljen a témának legalább öt perc műsoridőt. Követelik továbbá, hogy a médiaház rendszeresen közvetítsen olyan hírháttér műsorokat, amelyekben megszólalhatnak a tüntetések vezetői, de ellenzéki pártok és egyéb hatalomellenes szervezetek képviselői is. Írásban azt is megfogalmazták, hogy ez az új tájékoztatási forma a kissebbségi szerkesztőségek műsoraiban és a VRTV egyéb tájékoztatási felületein, továbbá a rádió műsorokban is legyen tetten érhető.

Az Egy az öt millióból elnevezésű tüntetés hivatalos képviselői szerint követeléseik összhangban állnak a szerb közmédiára vonatkozó tájékoztatási törvénnyel, semmi olyat nem kérnek, amihez ne lenne joguk.

A Vajdasági RTV vezetősége a tárgyalást követően három nap haladékot kért, hogy átgondolja és úgymond „kielemezze” a helyzetet.