2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

A vers mindenkié

Immár negyedik éve óriási népszerűségnek örvend a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának Nyugat-bácskai szervezete által, a költészet világnapja alkalmából megrendezett felolvasóest. Március 21-én is megtelt a zombori Gyerekkönyvtár terme. A jelenlevőket Mazalica Aureta, a Női Fórum helyi elnöke stílusosan, verssel köszöntötte, majd átadta a szót az est moderátorának, Pelt Ilona tartományi frakcióvezető helyettesnek, a VMSZ Nyugat-bácskai körzeti szervezete elnökének, aki bemutatta az est vendégét, L. Móger Tímea doroszlói költőt.

A műsorban mindenki aktívan résztvett. A legkülönbözőbb korcsoportú és foglalkozású jelenlevők, érdeklődők felolvasták kedvenc verseiket. A rendezvényen ugyanúgy hallhattunk vidám és melankolikus verseket József Attilától és Petőfitől kezdve Reményiken át Romhányi József játékos, humoros verseiig. Volt aki megzenésítette kedvenc költeményét. Mazalica Aureta saját készítésű könyvjelzővel ajándékozta meg a résztvevőket, a közösen elfogyasztott kávét pedig mindenki egy-egy verssel, idézettel hálálta meg a szervezőknek.

Az idén külön színfolttal gazdagodott a költészet világnapjának programja, a résztvevők megtekinthették Stock János doroszlói fotósnak a Nyugat-Bácska témájú, a táj és az ember viszonyát feldolgozó fotókiállítását, melynek támogatója volt Szlákó József és Angéla.

A kiváló hangulatú estnek immár hagyománya van, ezt a kialakult hagyományt a szervezők a jövőben is ápolni szeretnék, és tovább fenntartani.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.