2024. április 20., szombat

Teljes létszámmal a második körben

A nőkkel ellentétben Szerbia és Magyarország valamennyi férfi teniszezője, az Indian Wells-i rajtot megismételve, Miamiban ott van a második körben. Novak Đoković és Fucsovics Márton kiemeltként, játék nélkül jogosult a legjobb 64-re, a szerdán nyertes Janko Tipsarevićet pedig csütörtökön Dušan Lajović, Filip Krajinović és Miomir Kecmanović követte sikerrel.

Lajović a megnyert első játszma után a másodikban 3:1-es előnyt hagyott ki, a harmadikban pedig ugyanarról a részeredményről már magabiztosan nyert. Krajinovićnak mindkét játszmában egy break is elegendő volt a francia Pierre-Hugues Herbert ellen, a 19 éves Kecmanović pedig folytatta a jó játékot, és négyszer nyerte el a lett Ernests Gulbis adogatását a csaknem rutinosnak is nevezhető győzelemhez.

A 2. fordulóban Đoković a ranglistán 81. ausztrál Bernard Tomic ellen játszik, aki ellen 5:0-ra vezet, Fucsovics ellenfele az 57. helyezett kanadai Felix Auger-Aliassime, akit tavaly Bécsben már legyőzött, Lajović teljesen esélytelen a 6. helyezett japán Kej Nisikorival szemben, annál is inkább, mert előző két csatájukban is alulmaradt. Kecmanović tavaly Newport Beachben már nyert a ranglistán 34. amerikai Francis Tiafoe ellen, Krajinović először játszik a 37. helyezett svájci Stan Wawrinkával, Tipsarevićnek pedig csoda kell a ranglistán 25. spanyol Roberto Bautistával szemben, akivel elég régi találkozóik révén 1:2-re áll a mérlege.

A férfitorna 2. fordulójának rangadóit az Indian Wellsben bajnok Dominic Thiem a ranglistán 54. lengyel Hubert Hurkaczcsal és a bolgár Grigor Dimitrov a spanyol veterán Feliciano Lópezszel vívják.

A női egyes második napjának fő eseménye az Indian Wellsben bajnok Bianca Andreescu és a román Irina-Camelia Begu meccse volt. Az első szettet gyors breakekkel az esélytelen nyerte meg, majd a másodikban Andreescu már 1:5-ös hátrányba került, és 2:5-nél Begunak meccslabdája is volt. A 18 éves kanadai ekkor kapta össze magát, a folytatásban már múlt heti formájában tündökölt, és elképzelhető, hogy Miamiban is újabb nagy sorozatra lesz képes. Ehhez azért a 2. fordulóban előbb az amerikai Sofia Keninnek kell visszavágnia a nem régi acapulcói vereségért.