2024. április 19., péntek
SPORTLÖVÉSZET

Magyar–szerb a döntőért

Vasárnap magyar–szerb elődöntőt rendeznek az eszéki sportlövő-Európa-bajnokságon a férfi puskás csapatok mezőnyében, miután a legjobb nyolc között a Péni István, Sidi Péter, Somogyi Péter egység simán verte a horvát csapatot, a szerb válogatott (Militun Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević) pedig a németek felett aratott magabiztos győzelmet. A győztes a Fehéroroszország–Oroszország párharc továbbjutójával találkozik majd a döntőben.

A Dimitrije Grgić, Duško Petrov, Damir Mikec alkotta pisztolycsapat is bekerült a négy közé, és Ukrajnával meccsel a döntőért. Az elődöntő másik ágán Olaszország–Oroszország találkozót rendeznek.

Vasárnap biztosan az éremért küzdhet majd a magyar női pisztolycsapat is, Major Veronika, Sike Renáta, valamint Egri Viktória hat körrel győzött Svájc ellen a negyeddöntőben, a folytatásban pedig Ukrajnával találkozik.

Az idei kontinensviadalon a csapatversenyek három napon át tartanak. A válogatottakat a csütörtöki egyéni alapversenyeken elért eredmények alapján – a tagok teljesítményét összegezve – sorrendbe állították, és a legjobb nyolc bejutott a negyeddöntőbe. A nyolc között a sorrend alapján párokat alakítottak ki, a csapattagok egyaránt 20 lövést adtak le, s az összeredmény döntötte el a párharcokat.