2024. április 26., péntek

Vučić: a választásokról is szó lesz

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

– Hétfőn a választásokról is beszélgetünk–  nyilatkozta Aleksandar Vučić Szerbia elnöke Újvidéken, a VRTV épülő székházának megtekintésekor, néhány aktuális politikai körülménnyel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva.

– A Szerb Haladó Párt elnökségének gyűlését március 25-én, hétfőn tartjuk, megvitatjuk majd a legaktuálisabb politikai témákat. A választások kérdésére egész biztosan kitérünk – hangsúlyozta Vučić, aki reagált a legfrissebb koszovói akcióra is – Pristina állandóan „vizsgáztatja” az Északon élő szerbséget. Ezzel az újabb provokációval arra voltak kíváncsiak ki és miként fog visszavágni nekik – magyarázta az államfő utalva arra, hogy pénteken a koszovói parlament elfogadott egy határozatot az északi területeken működő fogadóirodák felszámolásáról, majd egy rendőrségi akciót is végrehajtottak ott.

–  A koszovói döntéshozók részéről ez egy újabb húzás, amit nem tudunk nem komolyan venni. Úgy tűnik mindenképpen megpróbálják ellehetetleníteni a nyugodt hétköznapokra vágyó polgártársaink életét – fejtette ki véleményét Aleksandar Vučić szerb államfő.