2024. április 20., szombat

Új autók a rendőrségnek

A magyarkanizsai önkormányzat két Daciát vásárolt a bűnügyi dolgozóknak

Két Dacia típusú autóval bővült a magyarkanizsai rendőrállomás gépparkja a helyi önkormányzatnak köszönhetően, amelynek illetékesei csütörtökön adták át azokat ünnepélyes keretek között, hogy ezáltal is hozzájáruljanak a közbiztonság javításához.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Az eseményen jelen volt Dušan Glišin, a nagykikindai rendőrállomás parancsnoka, aki köszönetét fejezte ki az önkormányzat elöljáróinak, csakúgy mint a magyarkanizsai rendőrparancsnok, Rekeczki Titusz, aki elmondta, hogy nagyon jó szolgálatot tesznek majd ezek az autók.

– A Szerbiai Belügyminisztérium, a Nagykikindai Rendőr-igazgatóság és a magyarkanizsai rendőrállomás dolgozói nevében szeretnék köszönetet mondani az önkormányzatnak, amely két autóval támogatta a helybeli rendőrség dolgozóinak munkáját, hozzájárulva a közbiztonság megőrzéséhez, és ahol szükség mutatkozik majd rá, annak javításához is – mondta Rekeczki Titusz, akitől megtudtuk, hogy ezeket a járműveket a bűnügyi dolgozók veszik majd igénybe, ezért a bűnüldözés szempontjából is nagyon lényegesek lesznek.

Az önkormányzat részéről Fejsztámer Róbert polgármester és Nebojša Rakić alpolgármester voltak jelen az átadásnál.

– Az önkormányzat számára mindig is fontos volt az együttműködés a helyi rendőrállomással, és az együttműködés egyik formája az, hogy eszközök vásárlásával igyekszünk segíteni a rendőrség munkáját, tovább növelve annak hatékonyságát. A két autót az önkormányzat a biztonságpolitikai bizottságán és pénzügyi keretén belül vásárolta 1,9 millió dinár értékben. Több éve felmerült igény volt a rendőrség részéről, hogy próbáljunk meg segíteni a járműpark bővítésében, hatékonyabbá téve ezáltal az ő munkájukat is – emelte ki a kulcsok átadása után a polgármester.