2024. március 29., péntek

Helyi bulik a fiataloknak

Zenés rendezvényeket szervez Adán a VMSZ IF

A helyi fiataloknak szervez modern zenei szórakoztató estet ma 22 órától Adán a Laguna vendéglőben DJ-k közreműködésével a Vajdasági Magyar Szövetség Ada Községi Ifjúsági Fóruma. Kiss Nándor, a fórum elnöke és Szőke Edvárd alelnök elmondta, hogy a februárban elindított zenés rendezvényekkel új szórakozási lehetőséget kívánnak biztosítani az adai és moholi fiataloknak, akiknek az elkövetkezőkben rendszeresen szerveznek különféle programokat, de nemcsak számukra, hanem a vidéki vendégeknek is. Megjegyezték, hogy az érdeklődők bővebb információt a hétvégi és egyéb rendezvényekről az ifjúsági fórum által létrehozott Homeland Ada Facebook-oldalon találhatnak.

A VMSZ Ada Községi Ifjúsági Fóruma az első bulit február 9-én tartotta meg nagy sikerrel a Laguna vendéglőben. Kiss Nándor közölte, hogy a létszám felülmúlta a várakozásukat, a bulin 170 fiatal gyűlt össze, akiknek szabadkai DJ-k szolgáltatták a zenét. Megjegyezte, hogy új szórakozási lehetőséget nyújtottak a magyar fiataloknak, mert a DJ-k a kérésükre a világslágerek mellett ismertebb magyar és szerb dalokat is játszottak. Kiemelte, hogy a jól sikerült rendezvény és a fiatalok pozitív visszajelzései alapján másfél-két havonként rendszeresen megszervezik a bulit.

Szőke Edvárd a csapatuk munkáját dicsérte, sikeresen megszervezték rendezvényt és elérték a céljukat, helyben biztosítottak szórakozási lehetőséget a helyi fiataloknak. Az ifjúsági fórum alelnöke hangsúlyozta, hogy a jövőben másfajta rendezvényeket és bulikat is szeretnének tartani a fiataloknak.

Kiss Nándor bejelentette, hogy a zenés szórakoztató partik mellett a nyár folyamán terveznek kisebb, versenyjellegű rendezvényeket, köztük sörpong- és főzőversenyt is. Továbbá a nyár folyamán szeretnének péntekenként is zenés partikat tartani, szombat esténként rendszeresen programok várják majd a fiatalokat az adai strandfürdőben. Őszre rendeznek egy fiatalos és színvonalas bált is, mert a fiatalok szerintük igénylik a bálozást.

Mindemellett tagtoborzás is várható a szervezetnél, viszont elfogadják azoknak a fiataloknak a segítségét is, akik nem tagjai az ifjúsági fórumnak, de tenni akarnak azért, hogy Adán tartalmasabbak legyenek a fiatalok mindennapjai. Kiss Nándor megjegyezte, hogy az ifjúsági fórum ernyőszervezetként működik, amely maga köré gyűjti a tettre kész fiatalokat. A kibővített csapat a Homeland Ada nevet kapta, és ezen a néven Facebook-oldalt is létrehoztak, ahova heti rendszerességgel töltenek fel tartalmakat helyi és környékbeli történésekről, eseményekről és szórakozási lehetőségekről.