2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK – SEGÍT A LAKBERENDEZŐ

Garzon diáklányoknak – Minden a helyére került

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Mindig meglepődve tapasztalom, némelyik lakás mennyire el van hanyagolva. Raktárként használják, láttam már fürdőszobában kerékpárt, az egész lakás teletömve mindenféle régi és elavult dolgokkal. Ez a lakás is így volt, amikor először megérkeztem a helyszínre. Lelakott, romos falak, többféle elavult fűtőalkalmatosság, a padlózat is szintén teljesen elhasználódva. Alig tudtam leméretezni a helyiségeket. De innen szép nyerni, kialakítani egy olyan lakteret, ahová később jó megérkezni, jó bent lenni.

A most bemutatandó lakásnak két diáklány életterének kell lennie. A mindössze 33 m²-es lakásnak tartalmaznia kell egy parányi konyhát, egy fürdőszobát és a lakószobát, ahol a két diáklány a napját tölti. Szükség volt egy gardróbszekrényre a ruhák tárolására, két fekhelyre, éjjeliszekrénnyel és éjjelilámpákkal. Ebben a szobában kapott helyet a két íróasztal is, ahol a lányok tanulni tudnak, valamint az étkezést is itt kellett megoldani egy kisebb étkezőasztallal.

A gardróbszekrény külső frontját tükrösre terveztem, mely némiképp tágítja a teret, az íróasztalok az ablak alatt kaptak helyet.

A fürdőszobát megkárosítottuk 50 cm-rel a belépő helyiség javára, le tudtunk belőle csípni akkora részt, hogy a pici konyhának is legyen helye. A konyha alapfelszereltségű. Kis főzőlap, mosogató és egy kis hűtő is helyet kaphatott. A belépő helyiségben pedig az aktuális kabátok és cipők tárolását is meg tudtuk oldani.

A takarékos helykihasználás volt a fő cél, ami sikerült is. Minden a helyére került és egy vidám, világos kis lakást hoztunk létre.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.