2024. április 19., péntek

A gimnáziumok a legnépszerűbbek

Iskolabörze Magyarkanizsán

Nyolcadik alkalommal tartották meg Magyarkanizsán a középiskolák börzéjét. Most is, mint minden évben, az Ady iskola adott helyet a bemutatkozó szakoknak. Ezúttal összesen tizenhat oktatási intézmény képviselő utaztak Magyarkanizsára, hogy népszerűsítsék szakjaikat. Szabadkáról, Törökkanizsáról, Csókáról, Adáról, Zentáról és persze a helybeli Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból kaphattak ízelítőt a választékról, lehetőségekről a hetedikes és nyolcadikos községbeli általános iskolások. Az önkormányzat által biztosított buszokkal a települések tanulói, akár szüleikkel együtt is betekintést nyerhettek az egyes középiskolák munkájába, tájékozódhattak és könnyebben dönthetnek ezáltal azok, akik még tanácstalanok, hogy milyen irányt vegyenek, ami a továbbtanulást illeti.

Gulácsi Beáta koordinátor elmondta, hogy mintegy négyszáz diák fordul meg az iskolabörzén, és minden bizonnyal sokuknak segít a döntés meghozatalában az, hogy testközelből láthatják egy-egy középiskola munkáját, érdeklődhetnek a szakok iránt, de akár a már ott tanulókkal is elbeszélgethetnek. A tavalyi év folyamán meglepő módon legtöbben a gimnáziumi továbbtanulást választották.

Akár szakács, cukrász, gépszerelő, közgazdász, kereskedő, vegyész vagy informatikus szeretne lenni valaki, pénteken Magyarkanizsán betekintést nyerhetett az egyes szakok jellemzőibe, de minden, akár a beiratkozással kapcsolatos információt is megkaphattak úgy a szülők, mint a diákok a nyolcadik iskolabörzén.