2024. április 24., szerda

Iskolanap az ornitológia jegyében

A Petőfi Sándor Általános Iskolában ma este 7 órakor ünnepi rendezvényt, hangversenyt szerveznek az intézmény fennállásának 63. évfordulója alkalmából.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Az iskolanapi rendezvényegyüttest az idén a „madarak szárnya” alatt álmodták meg, Kiss Butterer Márta rajztanárnő elképzelése alapján a madarak témájával került sor több iskolai aktivitásra. – Az elképzelésbe bekapcsolódtak a tanárok és a tanítók, a matektanárnő például kiszámítatta a gyerekekkel azt, hogy egy bizonyos költözőmadár, az utazósebesség és a földrajzi távolság ismeretében, mennyi idő alatt éri el a melegebb vidéket. Különböző tantárgyakban különböző módon érintettük a madarak témáját – magyarázta a képzőművész.

Gergely József természetfotós tegnapelőtt megnyílt fotókiállíátsa is beleillik az iskolanapi témakörbe, edukatív jellegű fényképeiből az iskola diákjai sokat megtanulhatnak a madarakról. Fotós kollégánk kiállítása nagyjából 30 alkotásból áll, azok, akik szeretnék megtekinteni, ezt megtehetik az iskolában – az őr elvezeti a látogatókat a díszteremben kiakasztott fotókig.