2024. március 29., péntek
KISHEGYES 250

Falunapi program

Tegnap este megkezdődött a kishegyesi falunapi programsorozat, amely az idei évben a falu újratelepítésének 250. évfordulója jegyében telik.

Elsőként a helyi közösség tetőterében Őseink nyomában címen beszélgetésre került sor, amely Kishegyes és Békésszentandrás kapcsolatfelvételének 50. évfordulójával foglalkozott. Ezt a Kishegyes régen és ma című fényképkiállítás megnyitója követte, amelyen régi és új fényképek összedolgozásából készült fotók kerültek bemutatásra.

A programok ma egy bábszínházi előadással folytatódnak az iskola előcsarnokában, 17 órától. 18 órakor az iskola galériájában Kishegyes részletekben címmel nyílik meg Kormos Róbert festményeinek kiállítása, ami megtekinthető lesz szombaton 15 és 17 óra között is. Pénteken 17 órakor az Ifjúsági Otthonban Nagyanyáink hagyatéka és napjaink kézimunkái címmel Kollár Ilona, a helyi nyugdíjas-egyesület, a Nők Kishegyesi Fóruma Kreatív Kézműves Köre és a Dália Kézimunkacsoport munkáinak közös bemutatójára kerül sor. 21 órától a Dombos Wine Clubban Fanfara Complexa-koncert. Szombaton 15 órakor Szülőfalum nevezetességei címmel iskolásrajz-kiállításra kerül sor az iskola ebédlőjében. 17 órakor a művelődési otthon előtti téren ünnepélyesen leleplezik az I. világháborúban elesett kishegyesi áldozatok emléktábláját. Ezt a művelődési otthon előterében a Békésszentandrás régen és ma című kiállítás megnyitója követi. A falunapi ünnepi műsorra 18 óra 30 perckor kerül sor a művelődési otthonban. Vasárnap délelőtt 9 órától a Dombos Wine Clubban falunapi gyorslépéses sakktornára kerül sor. 10 órától ünnepi szentmise, majd 16 órától az iskola galériájában Csőke Noémi ad komolyzenei koncertet zongorán.