2024. április 23., kedd

Helypénz könyvadomány formájában

Könyvcsomagot kapott a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola

A főtéren négy könyvkiadó részvételével tartanak könyvvásárt. Ebből az alkalomból szerdán Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatással megbízott tagja, a könyvvásár szervezői és résztvevői, valamint az önkormányzat nevében könyvadományt nyújtott át a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolának.

Nataša Aleksić átadja a könyveket Szabó Gábornak (Fotó: Patyi Szilárd)

Nataša Aleksić átadja a könyveket Szabó Gábornak (Fotó: Patyi Szilárd)

– A könyvkiadók és az önkormányzat között több éves jó együttműködés van. Ez az együttműködés abban nyilvánul meg, hogy a könyvkiadókkal nem fizettetjük meg a helypénzt a kiállított standokért, cserébe a könyvkiadók annak az iskolának, amelyikkel ezt előre megbeszéljük, egy bizonyos összegű könyvcsomagot adományoznak. Ez az összeg idén 25 ezer dinár – nyilatkozta a könyvvásáron megtartott sajtótájékoztatón Nataša Aleksić, és hozzátette, hogy korábban a Dositej Obradović Iskolaközpont és a Kolevka Gyermekotthon részesült hasonló adományban.

Ema Kostić a könyvvásár szervezőinek nevében nyilatkozva elmondta, hogy az iskolának főleg gyermekkönyveket és enciklopédiákat adományoztak, amelyet az iskola tanárai választottak ki.

A sajtótájékoztatón végül Szabó Gábor, az iskola igazgatóhelyettese szólalt fel, aki örömét fejezte ki a könyvadománnyal kapcsolatban, és elmondta, hogy a könyveket az iskola visnyeváci és dusanovói kihelyezett tagozatai kapják meg.

A sajtótájékoztató után Nataša Aleksić átadta Szabó Gábornak az értékes könyveket. A könyvbarátok a hónap végéig mindennap 9 és 20 óra között látogathatják a könyvvásárt.